NFF henter Lise Klaveness ut av permisjon for å løse landslagskrisen

OSLO/BUCURESTI (VG) Norges Fotballforbund (NFF) henter toppfotballsjef Lise Klaveness ut av mammapermisjon for å bistå med juridisk kompetanse i den pågående dramatikken om reisestopp til Nations League-kampene mot Romania og Østerrike.

KRISEKREP: Lise Klaveness hentes ut av mammapermisjon.
 • Arilas Berg Ould-Saada, VG
 • Magnus Gamlem, VG
 • Jens Friberg, VG
Publisert Publisert
 • Etter denne saken ble publisert, er det blitt klart at Norges kamp mot Romania er avlyst og at NFF nå jobber med et «nødlandslag» til kampen mot Østerrike onsdag.
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Korrekt. Vi har styrket staben på en travel dag. Lise har juridisk kompetanse, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt til VG.

Klaveness, som er utdannet jurist, er hentet inn som et krisegrep i den pågående dramatikken. Hun står som én av to undertegnede i brevet sendt fra NFF til Helse- og omsorgsdepartementet og Helsedirektoratet sendt lørdag formiddag, sammen med fotballpresident Terje Svendsen.

Lørdag formiddag meldte NFF at de må utsette reisen til de planlagte Nations League-kampene mot Romania (søndag) og Østerrike (onsdag), ettersom Helsedirektoratet mener det bryter smittevernreglene å reise etter at Omar Elabdellaoui testet positivt på coronaviruset fredag.

Gjennom ettermiddagen har NFF utarbeidet nye tiltak og kommer med nye argumenter for hvorfor en reise til Romania ikke vil stride med Norges regler for smittevern.

Klaveness var en dominerende figur i opprettelsen av protokollen som sikret at fotballen kunne starte opp i første fase av coronapandemien. Det har vært få smittetilfeller innen norsk fotball siden protokollen ble innført. Bare de siste ukene har det dukket opp tilfeller hos noen lag i Eliteserien og Toppserien.

Hun har vært i mammapermisjon siden juli. Da fikk hun sin tredje sønn, Oliver. Klaveness har fra før Viljar (6) og Julian (3). Truls Dæhli har vikariert i hennes stilling, men nå er altså Klaveness hentet ut av permisjonen for å bidra i en krevende tid for NFF.

Les også

Romania-sjefen: – Vi er ikke redde for coronasmitte

I brevet signert Klaveness og Svendsen legger NFF frem planer for hvordan spillere og støtteapparat skal kunne holde to meters avstand under hele reisen til Romania. Forbundet mener dette vil sikre at alle som er i smittekarantene kan unngå nærkontakt med hverandre og slik sett unngå å bryte covid-19-forskriften.

NFF har satt frist ut dagen for å få et endelig svar på om de kan reise til Romania for den viktige Nations League-kampen.

Det har ikke lykkes VG å få en kommentar fra Klaveness selv i denne saken.

Publisert
 1. Fotball
BT anbefaler

Dette gjer du om du trur du har korona

Får ein framleis gratis testar? Korleis er den nye korona-varianten? BT gir deg sju spørsmål og svar om situasjonen no.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Politiet stoppet berusede båttyver

 2. Ofrer ferien for å synge: – Det er blytungt

 3. Da døtrene fikk barn i Oslo, flyttet de etter. – Du må gjøre noen valg.

 4. «Identitetskrisen er over, takket være Putin.»

 5. Pride-månaden blei berre trist. Heldigvis kan vi finne vegen vidare – saman.

 6. Byens største bilforhandler med svimlende tall. «Svært tilfreds».