VM-kamp avlyst etter coronautbrudd

KAIRO (VG) Kapp Verde trekker seg fra søndagens planlagte kamp mot Tyskland. De er bare ni friske spillere i Egypt.

MISTER KAMP: Kapp Verde og Delcio Pina spilte mot Ungarn og Gabor Ancsin i VM-premieren, men kan ikke spille mot Tyskland på grunn av sykdom i troppen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Kapp Verde stilte med bare 11 mann av en tropp på 20 mot Ungarn i VM-åpningen, etter et stort utbrudd rundt avreise til Egypt. Lørdag kom nyheten om at Kapp Verde fikk ytterligere to coronatilfeller i sin tropp.

Dermed har laget bare ni friske spillere. Reglene til Det internasjonale håndballforbundet tilsier at man må være ti spillere for å stille fra start til en kamp. Når Kapp Verde ikke klarer det, taper de 0–10.

Søndag bekrefter håndballforbundet til Kapp Verde at de ikke kan stille lag, mens Det internasjonale håndballforbundet opplyser at en av de to siste spillerne som testet positivt, nå har testet negativt igjen. Hvis spilleren det gjelder tester negativt igjen på neste test, vil Kapp Verde ha mulighet til å stille 10 mann mot Uruguay i siste match.

Mye frustrasjon

Rett før VM startet måtte USA og Tsjekkia trekke seg på grunn av store utbrudd i troppene deres. De ble erstattet av Sveits og Nord-Makdeonia.

Samtidig har det vært stor frustrasjon blant mange deltakere under VM. Norge var sjokkerte over forholdene de møtte på spillerhotellet i Kairo. Det har i tillegg vært et titalls positive tester blant ulike spillere, folk fra media og hotellansatte.

– Det er en parodi, for å si det rett ut. Alt til nå har vært en stor vits. Det er et opplegg som ikke henger på greip – smitte og det ene og andre, sa superstjernen Sander Sagosen etter et drøyt døgn i Kairo.

– Hvordan opplever dere dette som spillergruppe? spurte VG.

– I går var det litt sjokktilstander for alle. I dag er det mer at vi ikke får gjort en dritt med det. Vi har fått gjort unna en fysisk økt på en gressflekk med litt styrke og fotball. Vi får bare ta litt ting som det kommer. Jeg har sagt mitt til de som får gjort noe med dette, og så får jeg bruke energien min på det jeg er her for – å spille håndball best mulig.

Flere norske spillere har også slitt med magetrøbbel, som Christian O’Sullivan:

Bedring

I etterkant har det vært møter mellom nasjoner som Norge og Danmark med Det internasjonale håndballforbundet og den lokale arrangøren.

Det skal ha resultert i bedre forhold, ifølge medlemmene av den norske leiren.

Det er også lite som tyder på at IHF vurderer å stoppe VM slik det ser ut nå.

Publisert: