De italienske utøverne reiser hjem fra ski-VM etter coronasmitte: – Veldig skuffet

OBERSTDORF/OSLO (VG) Det italienske laget har bestemt seg for å reise hjem fra ski-VM i Oberstdorf etter at coronaviruset har begynt å spre seg i VM-boblen. Flere i det italienske støtteapparatet har testet positivt.

REISER HJEM: Italias Francesco De Fabiani (til venstre) og resten av utøverne i laget reiser hjem fra VM.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Det melder det italienske forbundet i en pressemelding.

– Dessverre har flere i støtteapparatet testet positivt. Derfor har vi bestemt oss for at de til stede i VM skal reise hjem til Italia, står det i meldingen.

Det gjelder Italias lag i alle grener. Deler av landslaget reiste hjem i går, resten reiser i dag.

Det skal være snakk om to positive prøver i støtteapparatet.

– I henhold til protokoller har alle involvert i VM i Oberstdorf gjennomført daglige tester - til og med utover det som kreves av lokale myndigheter - for å garantere sikkerheten til utøverne, heter det videre i pressemeldingen.

Også den italienske løperen Francesco De Fabiani bekrefter nyheten overfor VG.

– Dessverre er det sant. Femmila var min største sjanse, så jeg er veldig skuffet, sier han.

– Det er veldig trist for dem. Men det står utrolig respekt av den tøffe avgjørelsen de har tatt om å trekke hele troppen, for å gjøre det de kan i denne pandemien, sier langrennssjef Espen Bjervig til VG.

Det italienske landslaget bor alle på ett hotell i Oberstdorf, men har med egne kokker. Langrennslandslaget bor på samme hotell som hopperne, men i forskjellige etasjer.

Les også

Granerud med positiv coronatest i ski-VM: – Jeg er veldig trist

Stefano Gardener, Giandomenico Salvadori, Davide Graz og Mirco Bertolina skulle gått onsdagens 15-kilometer, men stiller nå ikke til start.

Den italienske hopperen Jessica Malsiner (18) har tidligere blitt coronasmittet sammen med et medlem av Italias støtteapparatet. De ble satt i isolasjon etter smitten.

Tidligere onsdag bekreftet det norske hopplandslaget at Halvor Egner Granerud er smittet av coronaviruset. Dermed er VM over for 24-åringens del.

Asker-hopperen har vært verdens suverent beste skihopper denne sesongen med elleve verdencupseire. Det er flest i norske hopphistorie på herresiden sammen med Roar Ljøkelsøy.

Stafettlaget til de norske langrennskvinnene skulle i utgangspunktet ha møtt pressen klokken 17.00. Det er nå endret til å bli en digital seanse.

Landslagslege for den norske troppen, Øystein Andersen, forteller følgende til VG:

– Vi fortsetter å følge smittevernreglene nøye med nødvendig avstand og munnbind.

Publisert