LSK snytt for straffe mot naboen – gikk på smell i opprykkskampen

(Ull/Kisa - LSK 1–0) Etter at Sogndal tapte i Sandnes hadde Lillestrøm alle sjansers mor til å ta et langt steg mot opprykk. Det klarte de ikke.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Fem minutter etter pause falt avgjørelsen. Midtstoppen Steffen Jenssen raget høyest på et presist frispark fra Henrik Kristiansen, og stanget inn 1-0 og matchvinnerscoringen for Ull/Kisa.

Lillestrøm presset på for utligning, men slet stort med å skape sjanser mot et lavtliggende hjemmelag. Flere mål ble det ikke på Jessheim. Opprykkskonkurrent Sogndal tapte mot Sandnes Ulf på overtid tidligere søndag, og dermed kunne kanarifuglene øke forspranget til fem poeng på Eirik Bakkes menn. Slik gikk det altså ikke.

– Ull/Kisa er best, og de er best på veldig mye i dag. Jeg er så skuffet at jeg er helt kvalm, sier LSK-trener Geir Bakke til Eurosport, som samtidig varsler at laget nå skal dra rett tilbake til Åråsen for et godt gammeldags «oppvaskmøte».

– Jeg har sagt til spillerne at vi møter på Åråsen nå alle mann alle, raste han.

– Blir det trening eller snakking?

– Jeg tror ikke vi skal ut å trene nei, vi skal snakke sammen, svarer han kort.

Men to poengs klaring og en kamp til gode på laget fra saftbygda gjør at Lillestrøm fortsatt er i førersetet om opprykksplass nr. 2 i 1. divisjon.

Tromsø vant til slutt

Etter å ha brent sjanse på sjanse i første omgang var det smått utrolig at Tromsø gikk til pause målløse mot Jerv. Men ti minutter ut i annen omgang klarte ikke Grimstad-laget å holde unna lenger. Kent Are Antonsen fant Fitim Azemi, som stormet mot mål før han banket inn seiersmålet.

Det betyr at Tromsø, som har ledet 1. divisjon så godt som hele sesongen, cruiser videre mot eliteseriespill i 2021. Opprykket kan sikres allerede neste runde.

Nå står de med 56 poeng, sju poeng foran Lillestrøm, som riktignok har en kamp mindre spilt. Jervs tap betyr 11.-plass, fire poeng over Grorud på kvalikplass.

Ranheim-skuffelse

Ranheim rotet bort viktige poeng i opprykkskampen da de kun klarte 1-1 mot KFUM. Det var trønderne som gikk opp i føringen i Oslo. Daniel Kvandes frisparksuser gikk rett mot KFUM-keeper Knut André Skjærstein, som syntes å ha grei kontroll på skuddet. Det hadde han ikke, og på returen ventet en våken Erik Tønne. Han satte enkelt ballen i mål, men ledelsen holdt ikke inn. Ekeberg-lagets Alagie Sanyang sørget for uavgjort.

Tre poeng ville tatt Ranheim forbi Sogndal og avspist opprykksplasserte Lillestrøms forsprang til to poeng, men slik gikk det ikke. Svein Maalens menn står nå med 45 poeng og ligger på 4.-plass. KFUMs utligning gjør at de beholder den siste kvalifiseringsplassen til Eliteserien.

Raufoss scoret seks

Raufoss følger «Kåffa» hakk i hæl, og var i festhumør da de gjestet Grorud. Totningene ga seg ikke før de hadde satt seks mål i nota. Midtbanespillerne Kristoffer Nessø og Matias Moldskrød sørget for to mål hver i 6-1-seieren.

Det ble overtidsjubel i Sandnes da Ulfs Kent Håvard Eriksen sikret 2-1 og tre poeng i det 92. minutt. Den må svi for gjengen fra saftbygda, som kunne passert Lillestrøm på opprykksplass ved seier.

«Kamma» snublet

I Bergen ledet Kongsvinger lenge mot Åsane, men Simen Lassens scoring nummer to for dagen ti minutter før slutt sørget for 2-2 og poengdeling.

På Briskeby tok HamKam ledelsen ved Jo Nymo Matland to minutter etter at Vetle Skjærvik ble utvist. Med ledelsen holdt ikke inn. Morten Bjørlo sikret uavgjort for Strømmen, som gjør at de fortsatt ligger plassen over Grorud på kvalikplass. Formlaget HamKam snuser på opprykkskvalifisering med sine 34 poeng, kun to bak KFUM.

Et tamt oppgjør mellom Stjørdals-Blink og Øygarden endte målløst, og dermed ligger sistnevnte fortsatt på nedrykksplass.

Publisert:

OBOS-ligaen

SVUTMP
1Fredrikstad1046084418
2Kristiansund105321714318
3Kongsvinger106041512318
4Start104512416817
5Sogndal105231312117
  • Opprykk
  • Opprykkskvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk