Valencia forlot banen i protest – hevder rasisme er årsaken

(Cadiz-Valencia 2–1) Valencia-stopper Mouctar Diakhaby reagerte voldsomt på noe som tilsynelatende ble sagt av Cadiz-spiller Juan Cala. Kort tid etterpå gikk Valencia-spillerne av banen.

 • Per Opsahl, VG
 • Morten Asbjørnsen, VG
Publisert Publisert

Da halvtimen var spilt i La Liga-oppgjøret mellom Cadiz og Valencia forlot bortelaget banen.

Klubben melder på Twitter at det er snakk om rasisme. Klubben melder nå at de vil fortsette kampen, men at de markerer sin motstand mot all form for rasisme. Cadiz har ikke kommentert hendelsen i skrivende stund.

Diakhaby reagerte voldsomt på noe som ble sagt i en situasjon med Cala. Flere spillere ble involvert i tumultene, før Valencia gikk av banen.  Diakhaby fikk for øvrig gult kort i situasjonen.

Valencia har tydelig tatt avstand fra rasisme på Twitter, og la også ved en støtteerklæring til sin franske midtstopper:

Stillingen var 1-1 da kampen ble stoppet. Nevnte Cala hadde gitt vertene ledelsen etter 14 minutter, mens Kevin Gameiro utlignet fem minutter senere.

Kampen kom etter hvert i gang igjen, men Diakhaby var da byttet ut. I pausen ble Cala byttet ut for hjemmelaget. Hans erstatter, Marcos Mauro, ble til slutt matchvinner i det 88. minutt.

Det sendte Cadiz opp på 13. plass på tabellen - ett poeng bak nettopp Valencia.

Valencia-spillerne fikk beskjed om at de risikerte poengstraff dersom de ikke fullførte kampen.

– Om ikke Mouctar hadde bedt oss om det, ville vi ikke spilt videre. Selv kunne han ikke. Han var veldig langt nede. Det var et veldig stygt skjellsord, og jeg vil ikke gjenta det, sa Valencias José Gaya til Movistar etter kampen.

Publisert
 1. Spansk fotball
 2. Valencia CF
 3. Fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Fikk steiner gjennom hus­taket: – Må ha vært skremmende

 2. 1455 nye smittede i Bergen – inkludert selvtester

 3. Mann til sykehus: – Fastklemt da han jobbet på en bil

 4. Ber folk holde seg unna utsatte områder

 5. Haukeland-overlege: Slik lindrer du korona­plagene

 6. Kjørte mot kjøreretningen på riksvei 555 og krasjet