Henrik Kristoffersen pådro seg ankelbrudd da han kjørte motocross

Alpinstjernen Henrik Kristoffersen (26) hadde et uhell under motocrosskjøring i Østerrike. Nå har han pådratt seg et brudd i et ankelben.

SKADET: Henrik Kristoffersen pådro seg et brudd i ankelen. Her fotografert under årets VM i italienske Cortina. Foto: Torstein Bøe, NTB

  • Vegard Aulstad, VG
Publisert Publisert

– Han kjørte motocross på lørdag, og hoppet litt kort da, forteller Lars Kristoffersen, Henriks far, til VG.

– Hvor alvorlig er det?

– Dette er nok en skade som setter ham ut halvannen måned. Fire til seks uker.

– Det er en bit av talus, en bit av ankelbenet som har fått et brudd. I venstrebeinet. Det var trykket i en landing som forårsaket det. Også har han fått et skrubbsår i pannen, fra styret, forteller Lars Kristoffersen.

Nordmannen kommer fra det som til han å være var en trøblete sesong. Til slutt endte det med kun to verdenscupseire og en bronse i slalåm i VM. Nå kan beinbruddet plage oppladningen på vei inn i OL-vinteren. Mesterskapet i Beijing starter om under ett år, i februar 2022.

– Sånn sett var det rette tiden. Vi får ikke kjørt på snø nå grunnet stengte innendørshaller i Tyskland pga. pandemien. Det var egentlig en plan å trene der. Så vi planlegger å være tilbake på snø i midten av august.

– Han er undersøkt av leger i Østerrike. Men nå kommer han hjem til Norge for videre undersøkelser.

Han sier overkropp-trening venter de nærmeste dagene og ukene.

Rælingen-utøveren tok med seg en sølvmedalje i storslalåm fra forrige OL, den gangen i Pyeongchang. Første renn i neste sesongs verdenscup er i Sölden i slutten av oktober.

Han tok VM-bronse i slalåm i februar:

«Oppvask» med sponsor

Henrik Kristoffersen var gjennom forrige sesong tydelig i uttalelsene om eget utstyrsoppsett, noe som fikk Rossignol, overfor NRK, til å varsle en oppvask med Kristoffersen etter sesongen.

– Jeg har allerede snakket med faren hans, og jeg har sagt tydelig fra om at Henrik må slutte å snakke negativt om utstyret sitt i media, sa Stéphane Mougin, leder i selskapet til TV-kanalen i mars.

– Hvordan er dialogen med dem nå? Spør VG.

– Den er konstruktiv, og vi har vært i flere møter. Vi er positive til å få løst utfordringene med utstyret foran neste sesong, sier Kristoffersen senior.

Publisert
  1. Henrik Kristoffersen
  2. Alpint
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Team Kristoffersen om livet på alenelag: – Ikke bare én vei til Rom

  2. Første norske slalåm-gull i VM siden 1997: – I dag griner jeg

BT anbefaler

Slik anbefaler FHI å stoppe smitten i Bergen

Begrensninger for skjenking, færre gjester i private hjem og massetesting ved studiestart er blant anbefalingene.

LES SAKEN