Valakari signerer ny kontrakt med TIL

Simo Valakari har skrevet under en ny kontrakt med TIL frem til 2022.

Publisert:

Simo Valakari er klar for flere år hos Tromsø IL. Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Den forrige kontrakten varte i utgangspunktet ut 2020-sesongen.

Ifølge TILs daglige leder, Kristian Høydal, har det vært en lang og god prosess.

– Jeg gjetter vi har pratet en liten måned om veien videre og hvordan vi skal gjøre det. Å forlenge nå er til det beste for både klubben og Simo. Det har vært en felles intensjon og et ønske fra begge parter, sier Høydal til iTromsø.

Å få det på plass allerede nå, har vært viktig for begge parter, forteller Høydal.

– Det har ikke vært dramatisk, men vært en god og ryddig prosess. Vi har ønsket fra klubbens side å få det på plass før sesongen startet. Ønsket fra Simo har vært å få ryddet bort for å unngå støy seinere i sesongen. Vi mener han er den rette treneren for TIL både for kort og lang sikt, sier Høydal over telefon mens han befinner seg på et arrangement sammen med klubbens sponsorer.

Vil bygge noe

Overfor klubbens hjemmeside, er Valakari klar på at han ikke bare vil være en redningsmann.

– Hovedgrunnen til at jeg skrev under er at jeg vil være med å bygge noe, for jeg ser et stort potensial i TIL. Alle kjenner til at den økonomiske situasjonen til klubben ikke er den beste, men alle som jobber i og for klubben har den samme ideen for hvor vi skal ta klubben og hvordan vi skal gjøre det. Jeg vil ikke bare fikse noe, men jeg vil som sagt bygge noe her i Tromsø IL, sier Simo Valakari til klubbens hjemmeside.

Signeringen tas også godt imot av midtbanegeneral Morten Gamst Pedersen.

– Signeringen av Simo er bra for den sportslige stabiliteten, sier Gamst Pedersen til iTromsø.

Les også

iTromsøs tabelltips: Slik vurderer vi «Gutan» i 2019

Berget plassen

Den 45 år gamle finnen kom til Tromsø sommeren 2017 på en kontrakt ut sesongen og berget et nedrykksdømt TIL. Allerede før plassen var sikret, ble kontrakten forlenget til 2020 i midten av september 2017.

Den påfølgende sesongen endte med en 10.-plass etter en sterk vårsesong og en ditto svak høstsesong.

– Stor tro på klubben

Sportssjef Svein-Morten Johansen gleder seg stort over forlengelsen.

– Det er fantastisk at Simo blir i Tromsø og kan fortsette som en langsiktig trener for TIL. Vi har så mye vi ønsker å utrette i lag. Prosessen som har pågått en stund har bekreftet at Simo har stor tro på klubben og vår strategi om å utvikle egne spillere til A-laget. Samtidig har vi snakket mye om å klare å bygge opp et lag som kan kjempe i toppen av norsk fotball, sier Johansen til til.no.

Publisert: