Skogrand vraket til OL: - Jeg er ikke bitter

Stine Skogrand (23) er ikke overrasket over at hun ikke får være med til Brasil.

Publisert Publisert

Stine Skogrand fikk sitt internasjonale gjennombrudd da Norge ble verdensmestere i desember i fjor, men er ikke med i troppen til OL. . Arkivfoto: Ørjan Deisz

  • Kim Bøyum
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Søndag formiddag presenterte håndballandslagssjef Thorir Hergeirsson troppen til OL i Rio de Janeiro senere i sommer. Der var ikke bergenseren Stine Skogrand med. 23-åringen var ute i flere måneder på slutten av vårsesongen med Tertnes på grunn av en rift i en sene under foten. Nå medgir hun at hun gradvis har innsett at det ville bli vanskelig å komme med i den norske troppen.

Les også

Troppen offentliggjort: OL-klar seks måneder etter fødselen

Les også

Lunde tilbake i landslagsvarmen: - Jeg er veldig stolt

— Jeg ble ikke veldig overrasket over dette. Det har vært litt fjernt for meg, med tanke på at jeg har vært så lenge ute og hatt ganske lite håndballtrening, sier Skogrand.

For lite tid

Fyllingsdølen som nå forlater Tertnes til fordel for danske Silkeborg, hadde likevel et håp om å overbevise landslagssjefen på samlingen laget har hatt på Algarve.

Les også

Denne løsningen kan ha reddet Stine Skogrands OL-billett

— Ikke visste jeg hva foten tålte, og jeg har måttet ta økt for økt. Jeg hadde mål om stigning for hver trening, og det har jeg også hatt, men dessverre har det vært litt for lite tid, sier Skogrand.

Hun fikk beskjeden om at det ikke blir Brasil-tur fredag, og virker på ingen måte knust når BT snakker med henne søndag formiddag.

— Hadde jeg vært hundre prosent, hadde jeg nok hatt større håp og tro. Det er selvfølgelig bittert, men jeg hatt ganske lang tid på å fordøye det. Egentlig har det gått fint, men jeg skulle selvfølgelig helst sett at jeg hadde vært frisk hele tiden. Jeg vet jo ikke hva som hadde skjedd da, men utgangspunktet ville vært bedre, sier Skogrand.

Koren tatt ut

En som derimot ble tatt ut, var Linn-Kristin Riegelhuth Koren, til tross for at hun ble mor så sent som i desember. Skogrand skryter av konkurrenten på høyrekanten.

— Hun har jobbet beinhardt og gjort det veldig bra, så det synes jeg er fullt fortjent, sier Skogrand.

Landslagssjef Hergeirsson begrunner det slik:

— Hun (Koren) har hatt en fantastisk utvikling etter fødselen. Vi åpnet opp for muligheten, men var skeptiske. Det er ikke bare bare å komme tilbake, det er mye som skal på plass. Men Koren har absolutt gjort jobben. Enorm stigning og fantastisk jobbing, sier Hergeirsson.

På streken tar han kun med seg Heidi Løke. Det betyr at både Pernille Wibe og Kari Brattset blir værende hjemme. Mari Molid fungerer som flerposisjonsspiller.

- Det blir gull

Overraskelsen var Emilie Hegh Arntzen.

— Hun har hatt en enorm utvikling gjennom sesongen nå, og har trent både hardt, godt og målbevisst. Hun har høyden som kan være godt å ha i forsvar, sier Hergeirsson.

I Rio de Janeiro kan Norge ta sitt tredje strake OL-gull i kvinnehåndball. Det har bare Danmark klart før (1996, 2000 og 2000). Skogrand tar med seg flyttelasset til Jylland i slutten av juli, og vil følge OL på TV fra sitt nye hjem.

— Jeg er ikke på noen som helst måte bitter, så jeg kommer til å sitte og heie.

- Hvordan går det med Norge?

— Jeg tror det blir gull.

Publisert
  1. Håndball