- Se opp for denne mannen, Norge

<p>Her er kypriotenes svar på John Carew.</p>

- Konstantinou er kjent for sin hurtighet, og sin kraftige tilstedeværelse i motstanderens halvdel.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Kypros sitt landslag er ikke akkurat fullspekket av stjernespillere. Laget har til gode å spille i et mesterskap, og troppen til kampen mot Norge inneholder kun hjemlige spillere.

Det er imidlertid flere spillere i Kypros-laget som kan skape trøbbel for Norge. Spesielt én mann bør passes ekstra godt på, nemlig Michalis Konstantinou (31).

— Konstantinou har bøttevis med erfaring fra mesterligen med både Panathinaikos og Olympiakos i Hellas, og har scoret flere viktige mål for begge klubbene i serien og Europa. Han er også tidenes toppscorer for det kypriotiske landslaget, sier sportsjournalist i the Cyprus Weekly Newspaper , John Leonidou.

Stor og sterk

Konstantinou er regnet som den største profilen og stjernen på laget som skal møte Norge på fredag. 31-åringen bestemte seg for å vende tilbake til hjemlandet etter flere år med suksess i Hellas, og signerte for serielederen på Kypros, AS Omonia, i 2009. Der hjalp han laget til sitt 20 seriemesterskap i fjor.

— I spillestilen ligner Konstantinou på John Carew. Han er kjent for sin hurtighet, og sin kraftige tilstedeværelse i motstanderens halvdel. Han har kanskje ikke utholdenheten han en gang hadde, men han er fortsatt en farlig spiss som er god i luften, som kan holde på ballen, og som er farlig foran mål. Han er nok den spilleren som Norge bør se opp for, sier Leonidou.

Mental forbereding

Den norske landslagsledelsen brukte mye tid under samlingens første dag til å forberede spillerne mentalt til oppgaven som venter.

Både Egil «Drillo» Olsen og assistent Ola By Rise mener Kypros er et solid lag, og det verste Norge kan gjøre er å undervurdere laget fra ferieøya.

Det virket som om appellen fra ledelsen har fungert, for på gårsdagens pressetreff var alle spillerne klare i talen: Det blir ingen enkel oppgave å ta tre poeng i den neste EM-kvalifiseringskampen.

— Kypros er et veldig godt lag. For oss er det viktig at spillerne er klare over oppgaven som ligger foran oss. Det dummeste vi kan gjøre er å ta lett på oppgaven. Kypros er bra, og de ser muligheter mot oss. Dersom de slår oss, så har de fire poeng etter to kamper, sier By Rise.

- Kan ryste Norge

4-4 mot Portugal i åpningskampen sendte nesten sjokkbølger gjennom fotball-Europa.

— De hadde også Italia i kne på bortebane, og hadde fortjent poeng i den kampen, sier By Rise, og tenker på forrige VM-kvalifisering hvor Kypros ledet 2-0 på bortebane, før Italia satte inn en real sluttspurt og vant 3-2. — Kypros har en god mulighet til å ryste Norge. Spesielt når man ser på resultatene på hjemmebane de siste sesongene. Og det faktum at de klarte uavgjort borte mot Portugal, har gitt laget bøttevis av selvtillit inn mot denne kampen. Men det blir ikke lett. Det norske laget har masse kvalitet og erfaring, og har allerede vist solid form ved å slå både Island og Portugal, sier Leonidou.

Han tror uansett at det er fordel Kypros på fredag.

— Dersom Kypros spiller opp mot sitt beste, så tror jeg de vinner, sier Leonidou.

Forsvaret er problemet

- Hva blir nøkkelen for Kypros mot Norge?

— Det største problemet til Kypros er forsvaret. Der mangler laget erfaring. Resultatet mot Portugal var fantastisk, men det er lett å glemme hvor lett portugiserne klarte å spille seg gjennom forsvaret til Kypros. Angrepsmessig er det kvalitet i laget, og spissene får en viktig oppgave mot Norge, sier Leonidou.

- Hvilke spillere tror du Kypros frykter?

— Ser man på laget til Norge, så inneholder det en rekke stjernespillere. Et lag som inneholder Brede Hangeland, Morten Gamst Pedersen, John Arne Riise og John Carew oser av kvalitet. Men jeg tror sistnevnte er spilleren Kypros frykter mest. Carew er stor og sterk, og bli et stort problem for forsvaret til Kypros, sier Leonidou.

Publisert: