Stöckl signerte ny kontrakt

Alexander Stöckl fortsetter som norsk landslagstrener i hopp til etter OL i Pyongchang i 2018.

Clas Brede Bråthen (t.v.) og Alexander Stöckl skrev onsdag under kontrakten som gjør Stöckl til landslagstrener i hopp fram til 2018.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det har i lengre tid vært klart at Norges Skiforbund ville komme til enighet med østerrikeren om en ny avtale, og onsdag signerte Stöckl.

— Jeg er veldig glad for å være i havn med kontrakten, og gleder meg til å jobbe for Norges Skiforbund den neste fireårsperioden.Det viktigste for meg i perioden fram til over OL i 2018 i Pyeongchang blir å videreutvikle det gode systemet som er startet i hopp-Norge, sier Stöckl.

— Ikke minst ser jeg også fram til å være med å bidra til å øke kompetansen rundt i hopp-Norge med gode trenerkurs og andre tiltak. Jeg ser fram til å utvikle stabilitet i toppidrettssatsingen, tilføyer 40-åringen.

Sportssjef Clas Brede Bråthen er glad for å østerrikerens signatur på plass.

— Vi er kjempefornøyd med å ha signert med Alexander fram til 2018. Dette var vårt høyeste ønske, og han er den beste hovedtreneren vi kan ha. Dette kommer vi til å se resultater av, sier han.

Stöckl overtok som norsk landslagstrener etter finske Mika Kojonkoski i 2011. I hans første sesong som sjef vant Anders Bardals verdenscupen sammenlagt, og året etter tok samme mann VM-gull i normalbakken i Val di Fiemme.

Onsdag ble det også klart at tidligere storhopper Bjørn Einar Romøren blir ny markedssjef i Norges Skiforbund hopp fra 1. oktober. Dermed gjør Hosle-gutten comeback i skimiljøet bare et halvår etter at han avsluttet karrieren.

Romøren karriere som skihopper rommet blant annet åtte verdenscupseirer og en verdensrekord i skiflyging. Det sistnevnte hoppet på 239 meter stammer fra Planica i 2005. (©NTB)

Publisert
  1. Hopp
BT anbefaler

– Ville ikke vært her uten dere.

Imagine Dragons henvender seg direkte til Martin Holmes i Bergen Live i et Facebook-innlegg.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. «Bergensernes jubel vippet ham nesten av pinnen»

  2. «Sverige skal få bli med i Nato, men det koster»

  3. Ber om innspill fra syklende bergensere

  4. Fikk melding om smell - politiet rykket ut med store styrker

  5. Foreslår «blå bybane» mellom Laksevåg og Nøstet

  6. Elida (15) har søkt over 100 jobber. Nå har hun en beskjed til alle arbeidsgivere.