Sokolowski legger seg langflat etter «flåsete» Brann-kommentar

— Jeg sa noe dumt og jeg er lei meg.

szd991ef.jpg
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Reaksjonene etter Tomasz Sokolowskis (29) uttalelse i dagens VG har vært voldsomme.

Stabæk-spilleren — som ble vraket av Brann tidligere i år - ble spurt om situasjonen før siste serierunde. Vinner Stabæk mot Sogndal på Fosshaugane, redder nemlig Sokolowski & Co Brann fra direkte nedrykk.

Les også

TV 2-Davy hudfletter Sokolowski etter Brann-utspill

Uttalelsen sådde tvil om spillerens motivasjon.

Åpnet for å vrake Sokolowski

— Jeg kan plutselig stå på blank goal, dempe ballen og vurdere om jeg skal trille den over streken eller ikke, sa han til VG.

TV 2s Davy Wathne var blant de mange som reagerte. Han mente Sokolowskis uttalelsen bryter med norsk fotballs fair play, og TV 2-journalisten mente Stabæk-trener Bob Bradley burde gi spilleren både helgefri og «kanskje beskjed om å finne seg en ny klubb».

Overfor Aftenposten var også sportslig leder í Stabæk, Inge André Olsen, tydelig på at denne uttalelsen både var tåpelig og dum. Olsen åpnet for å vrake Sokolowski til sesongens siste kamp mot Sogndal.

Les også

Sokolowski kan bli vraket etter Brann-uttalelser

Beklager i pressemelding

Sokolowski selv har vært taus i hele dag, men nå kommenterer han saken for første gang:

— Dette er en situasjon jeg aller helst ikke skulle vært i. Jeg sa noe dumt og jeg er først og fremst lei meg for at jeg setter klubben min i et dårlig lys. Jeg kan på ingen måte stå inne for uttalelsen. Det var en flåsete kommentar som jeg ser i ettertid at kan skape tvil om min rolle i serieavslutningen. Det var aldri min hensikt, sier Thomas Sokolowski i en pressemelding.

29-åringen legger seg langflat:

— Jeg vil beklage både til Brann og til Stabæk. Jeg ønsker også å uttrykke takknemmelighet for at jeg har fått mulighet til å spille fotball denne sesongen. Jeg vil nå ha fullt fokus på hjelpe klubben min til et verdig punktum på sesongen og bidra til at vi når så høyt opp på tabellen som mulig, avslutter Sokolowski.

- Langt fra Stabæks holdninger

Sportslig leder, Inge André Olsen, er glad for spilleren nå beklager.

— At Sokolowski nå legger seg flat setter han veldig pris på. En spiller med slike holdninger ville ikke fått spilletid i vår klubb. En slik uttalelse er langt fra hva vi har som holdninger i Stabæk. Vi gjør alltid alt det vi kan for å vinne kamper og det er det fokuset vi har, sier Inge André Olsen i pressemeldingen.

Hverken Inge André Olsen eller Tomasz Sokolowski har besvart våre henveldelser etter at pressemeldingen ble publisert.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk