Sævarsson: - Nedrykket hadde ingenting å si

Branns Birkir Sævarsson er klar for svenske Hammarby.

Etter 6,5 år i Bergen flytter Birkir Már Sævarsson til Sverige.
 • Magnus Wikan
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Etter seks og et halvt år i Brann tok Birkir Sævarsson farvel med sine lagkamerater og klubbens støtteapparat under lunsjen fredag. Som BT meldte tidligere i november, melder han overgang fra Brann til fordel for svenske Hammarby foran neste sesong.

— Det var veldig tøft å si ha det til alle sammen, men sånn er fotballen, sier Sævarsson.

— Det blir vemodig å forlate Brann og Bergen etter så mange år. Jeg har to gutter som er født her og har blitt glad i både klubben og byen, men nå gleder både jeg og familien seg til å flytte til Stockholm, sier islendingen, som er den utlendingen med tredje flest kamper for Brann gjennom tidene.

Les også

Sævarsson: - Vi klarte ingenting og er for dårlige

— Trenger et miljøskifte

Sævarsson har slitt med spilletiden denne sesongen. Den lokale 19-åringen Andreas Vindheim har imponert på høyrebacken, og henvist den islandske landslagsspilleren til benken. Det er hovedårsaken til at Sævarsson nå mener det er riktig å forlate klubben, til tross for at han hadde to år igjen av kontrakten.

— All den tiden på benken har fått meg til å tenke, og konklusjonen er at jeg trenger et miljøskifte for å ikke stagnere. Jeg er 30 år og har lyst til å spille EM for Island, da kan jeg ikke sitte på benken i Brann, sier Sævarsson, som samtidig påpeker at nedrykket ikke har noe å si for valget.

— Om vi hadde spilt i eliteserien hadde ikke spilt noen rolle. Jeg hadde bestemt meg for å dra for en stund tilbake.

— Synes du treneren burde latt deg spille mer?

— Brann har fått frem en god lokal høyreback, og da skjønner jeg at de vil satse på ham. Jeg er ikke bitter for noe. Brann har betydd utrolig mye for karrieren min, sier mannen med 44 landskamper for Island.

Les også

Mojsov er ferdig i Brann

Cupfinalen det beste minnet

Sævarssons agent, Olafur Gardarsson, bekreftet overgangen overfor BT fredag morgen. Han har følgende forklaring på hvorfor Sævarsson ønsket seg til den svenske klubben:

— Hammarby har vist stor interesse for Birkir. Det er en spennende klubb på mange måter, spesielt fordi de har en utrolig stor fanskare, sier han.

Agenten ønsker ikke å gå innpå den økonomiske delen av avtalen. Sævarsson binder seg til Stockholm-klubben for tre sesonger.

Selv vil han takke Brann for å ha vært villige til å gi slipp på ham.

— Klubben har vært veldig hjelpsomme og vist forståelse for at jeg har ønsket meg bort. Det er jeg takknemlig for. Nå gleder jeg meg til å dra til Stockholm, sier han.

- Hva vil du huske best fra tiden i Brann?

— Cupfinalen i 2011, selv om vi tapte. Det var en skikkelig god sesong. I tillegg vil jeg huske alle menneskene jeg har blitt kjent med, sier han.

Sævarsson får fire nordmenn som lagkamerater i Hammarby. Fredrik Torsteinbø, Lars Fuhre, Lars Sætra og Jan Gunnar Solli har alle bidratt til den svenske klubbens opprykk.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm17114232151737
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om dette temaet

 1. Nå går det gratisbuss til Brann-kamp

 2. Dette venter Brann i 1. divisjon

 3. Nå avgjør de fremtiden til Brann-treneren

 1. Eliteserien
 2. Birkir Már Sævarsson
 3. Hammarby IF
 4. SK Brann
BT anbefaler

Usikkert når de evakuerte kan flytte hjem

Brannvesenet rykket massivt ut til en storbrann i Godvik fredag kveld. Ingen personer skal være skadet.

LES SAKEN