Sævarsson: - Nedrykket hadde ingenting å si

Branns Birkir Sævarsson er klar for svenske Hammarby.

Etter 6,5 år i Bergen flytter Birkir Már Sævarsson til Sverige.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Etter seks og et halvt år i Brann tok Birkir Sævarsson farvel med sine lagkamerater og klubbens støtteapparat under lunsjen fredag. Som BT meldte tidligere i november, melder han overgang fra Brann til fordel for svenske Hammarby foran neste sesong.

— Det var veldig tøft å si ha det til alle sammen, men sånn er fotballen, sier Sævarsson.

— Det blir vemodig å forlate Brann og Bergen etter så mange år. Jeg har to gutter som er født her og har blitt glad i både klubben og byen, men nå gleder både jeg og familien seg til å flytte til Stockholm, sier islendingen, som er den utlendingen med tredje flest kamper for Brann gjennom tidene.

Les også

Sævarsson: - Vi klarte ingenting og er for dårlige

— Trenger et miljøskifte

Sævarsson har slitt med spilletiden denne sesongen. Den lokale 19-åringen Andreas Vindheim har imponert på høyrebacken, og henvist den islandske landslagsspilleren til benken. Det er hovedårsaken til at Sævarsson nå mener det er riktig å forlate klubben, til tross for at han hadde to år igjen av kontrakten.

— All den tiden på benken har fått meg til å tenke, og konklusjonen er at jeg trenger et miljøskifte for å ikke stagnere. Jeg er 30 år og har lyst til å spille EM for Island, da kan jeg ikke sitte på benken i Brann, sier Sævarsson, som samtidig påpeker at nedrykket ikke har noe å si for valget.

— Om vi hadde spilt i eliteserien hadde ikke spilt noen rolle. Jeg hadde bestemt meg for å dra for en stund tilbake.

— Synes du treneren burde latt deg spille mer?

— Brann har fått frem en god lokal høyreback, og da skjønner jeg at de vil satse på ham. Jeg er ikke bitter for noe. Brann har betydd utrolig mye for karrieren min, sier mannen med 44 landskamper for Island.

Les også

Mojsov er ferdig i Brann

Cupfinalen det beste minnet

Sævarssons agent, Olafur Gardarsson, bekreftet overgangen overfor BT fredag morgen. Han har følgende forklaring på hvorfor Sævarsson ønsket seg til den svenske klubben:

— Hammarby har vist stor interesse for Birkir. Det er en spennende klubb på mange måter, spesielt fordi de har en utrolig stor fanskare, sier han.

Agenten ønsker ikke å gå innpå den økonomiske delen av avtalen. Sævarsson binder seg til Stockholm-klubben for tre sesonger.

Selv vil han takke Brann for å ha vært villige til å gi slipp på ham.

— Klubben har vært veldig hjelpsomme og vist forståelse for at jeg har ønsket meg bort. Det er jeg takknemlig for. Nå gleder jeg meg til å dra til Stockholm, sier han.

- Hva vil du huske best fra tiden i Brann?

— Cupfinalen i 2011, selv om vi tapte. Det var en skikkelig god sesong. I tillegg vil jeg huske alle menneskene jeg har blitt kjent med, sier han.

Sævarsson får fire nordmenn som lagkamerater i Hammarby. Fredrik Torsteinbø, Lars Fuhre, Lars Sætra og Jan Gunnar Solli har alle bidratt til den svenske klubbens opprykk.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk