TV 2-Davy: - Brann-ledelsen evner ikke å se forskjell på gode og dårlige spillere

Brann-patrioten frykter nedrykk.

Davy Wathne har fulgt Brann i en årrekke.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Brann og Bergen er på felgen etter 1-1 hjemme mot førstedivisjonslaget Mjøndalen søndag. Returkampen i Mjøndalen onsdag kan sende Brann ned for første gang på 28 år.

Les også

Én Brann-spiller fikk 1 på børsen

— Brann har fått et vanskelig utgangspunkt når bortemål teller dobbelt. De er preget. Spillerne merker at 1. divisjon nærmer seg. Mange er jo ikke i nærheten av å vise den kvaliteten de egentlig innehar, sukker Brann-patrioten.

— For oss gamle Brann-tilhengere er nedrykk en del av decenniets ritual. Brann har rykket ned eller vært nær nedrykk flere ganger. I alle tiår har en hatt «katastrofe». Dette er ikke overraskende. Brann er Brann. Det blir som å ha en tørrlagt alkoholiker i familien. En venter bare på sprekken, men er glad når vedkommende er edru julaften, sier Wathne.

I Drammen sitter den tidligere Brann- og Mjøndalen-profilen Odd Johnsen nærmest måpende.

— Nå tror jeg Brann rykker ned og at Mjøndalen klarer det. MIF var jo best i Bergen. Problemet i Bergen er at de aldri har tid til å vente. Brann spiller helt uten selvtillit, mens Mjøndalen har en plan. Selv om det ble 1-1, var Mjøndalen best. De jaget jo vinnermålet, på bortebane i Bergen. Jeg skjønner det nesten ikke, sier Johnsen.

Hvor stor er presset?

14.225 tilskuere fulgte Brann i søndagens første av to skjebnekamper.

— Brann betyr alt for mange bergensere. Det handler om stolthet og ære. De synger ikke «Nystemten» uten grunn. Spillerne virker preget av presset, men dette er noe Brann-spillerne skal tåle. Hvor stort er egentlig presset?, undrer Johnsen.

— Det er jo når det koker på tribunen, du skal stå fram på banen. Det er da det er ekstra moro å vise seg fram. Se på Lars Sætra og Hammarby. De måtte rykke opp i Sverige og spilte foran 30.000 elleville tilskuere i den avgjørende kampen. Da kan du snakke om press, mener krølltoppen.

Mysterium

Wathne er bekymret for hva som skjer om det blir nedrykk.

— Talenter som Skaanes og Vindheim kommer ikke til blomstre i 1. divisjon når de må ta turen til Grimstad og Levanger. Det er ikke steder hvor du reiser for å spille fin fotball. En blir møtt med vilje og kraft. Se bare på hvordan Brann har slitt mot lag fra lavere divisjoner i cupen. Det er ikke bare å ta turen ned for å snu, advarer TV 2-Davy.

- Hvordan har det gått så galt?

— Feilene er iøynefallende. Etter at Per Ove Ludvigsen forsvant som sportssjef, har ikke Brann hatt nok kunnskap. De ser ikke forskjell på gode og dårlige spillere. Da stiller du med handikap. Hvem skal rydde opp? For meg er det et mysterium hvordan Brann skal komme seg ut av blindgaten, sier Davy Wathne.

(©NTB)

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
12Sarpsborg 082165102233-1123
13Tromsø215792636-1022
14Brann2146112640-1418
15Stabæk2145122644-1817
16Mjøndalen IF2129102332-915
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk
  1. Eliteserien
  2. SK Brann

Les mer om dette temaet

  1. - Skammelig, Brann

  2. Askar tar på seg all skyld for Mjøndalen-målet

  3. Dette er Norling-tabber det oser nedrykk av

BT anbefaler

Mann (38) funnet død på Os. – Uklart hva som har skjedd.

Politiet etterforsker saken, og krimteknikere er på stedet.

LES SAKEN