Sammenligner den nye Brann-sjefen med et C-vitamin

Derfor er hovedsponsoren og tidligere Brann-direktør fornøyd med at Vibeke Johannesen tar over i Brann.

Vibeke Johannesen tar fatt på rollen i det klubben skal kutte millioner i budsjettet. Hun får gode skussmål
  • Sindre Trygsland
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Når de skal ha en konstituert leder, så tror jeg det er en god løsning. Vibeke er utrolig ryddig og strukturert, og har stor leveringskapasitet, sier sponsorsjef Veline Høyland i Sparebanken Vest.

Les også

Hun tar over som Brann-sjef

Onsdag kveld ble det klart at Vibeke Johannesen trer inn i rollen Roald Bruun-Hanssen forlot natt til tirsdag etter et 13,5 times langt styremøte. 39-åringen ble ansatt i Brann i 2005, og er nå konstituert i rollen som daglig leder.

Godt samarbeid

— Jeg brukte alltid uttrykket C-vitamin om å beskrive henne. Hun er meget rask til bens, og sender du en SMS, får du svar nesten før du har sendt den. Vibeke er veldig på som person. Dårlig humør er noe som ikke finnes i hennes vokabular, sier Bjørn Dahl.

Som daglig leder i Brann var det Dahl som i 2005 ansatte hun som nå er den ferske daglige lederen i Brann.

— Som en midlertidig daglig leder tror jeg definitivt det er et riktig valg. Så får vi se hvordan det blir fremover. Om hun enten får fortsette eller om det hentes inn en ny person, er Bataljonen-leder Roger Lillebøe-Hansens tanker om den nye lederen.Siden 2010 har Johannesen vært markedssjef i klubben, og har derfor vært den som har jobbet tettest med flere av samarbeidspartnerne, deriblant Sparebanken Vest.

— Det har fungert opp mot optimalt. Jeg tror at Vibeke kan gjøre en god jobb. Hun er godt inne i Brann og har full oversikt sånn jeg ser det i over hvem Brann er og hva de bedriver, sier Høyland.

Les også

Slik reagerer Branns sponsorer etter nedrykket

Inn på et tøft tidspunkt

I kjølvannet av årets Brann-fiasko, ble det klart at Brann må gjøre store økonomiske kutt. Klubben må trolig kutte nærmere 35 millioner kroner fra årets budsjett. I den jobben vil den konstituerte daglige lederen være involvert.

Les også

Brann planlegger 10 mill. i underskudd for å gjøre comeback

— Akkurat hvor sterk hun er på økonomi kan jeg ikke uttale meg om. Det er marked som egentlig er hennes felt. Det viktigste i en sånn rolle nå er at noen bare har det formelle ansvaret, så må hun støtte seg til ledergruppen, sier Dahl.

I utgangspunktet skulle controller, og administrasjonens nestleder, Terje Marthinsen gå inn i rollen som daglig leder frem til en permanent løsning er på plass. Men han konkluderte med at det ble for mye med å være både økonomiansvarlig og midlertidig leder.

— Når han føler at oppgavene med økonomien er så store, noe det er, da faller det veldig mye på han. Å samtidig være en daglig leder blir mye. Budsjettene for 2015 vil kreve en stor jobb, sier Dahl.

Han tror Vibeke Johannesens fartstid og kunnskap om klubben kan være viktig.

— Hun har vært med på oppturer og nedturer, og da har du flere dimensjoner du har kjent på kroppen. Hun er godt rustet. Vibeke er godt respektert, og hun har alltid levert bra resultater på Stadion, sier mannen som var Brann-leder fra 2000 til 2010. ## Fakta

Vibeke Johannesen

39 år gammel.

Konstituert daglig leder i SK Brann. Overtar etter Roald Bruun-Hanssen.

Ble ansatt i klubben i 2005. Har siden 2010 vært markedssjef.

Publisert
  1. Fotball 1. div

Les mer om dette temaet

  1. Tar drastisk grep: Brann legger ned seniorlag

  2. Brann-profil: For dårlig av oss at Rikard ikke har fått beskjed

  3. Nå blir han TV-ekspert

BT anbefaler

«Alle så barnet vårt gå til grunne»

Da foreldrene ga barnevernet omsorgen for sin psykisk syke datter, ble livet hennes nærmest umulig å leve.

LES SAKEN