Brann-spiller på byen natten etter stortapet

Brann har opphevet alkoholforbudet. Men ledelsen reagerer på drikking på utested etter Rosenborg-kampen.

Publisert Publisert

IKKE LENGER FORBUD: Brann-ledelsen håndhever ikke lenger et forbud mot alkohol blant spillerne. Sportssjef Rune Soltvedt (nummer to fra venstre) illustrerer slik hvorfor det kan være lurt å ikke ha et absolutt forbud. -Du kan bli invitert i en middag der folk gir det et halvt glass vin. Men vi ønsker at spillerne skal ta ansvar. Folk forventer at vi skal prestere, og da må livet vi lever stå i stil til det, sier Soltvedt. Her sammen med Gorm Natlandsmyr (til v), Lars Arne Nilsen og Vibeke Johannesen. Arkivfoto: Fred Ivar Utsi Klemetsen.

 • Øystein Vik
 • Mads Bøyum
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Lars Arne Nilsen hadde ikke vært lenge i jobben som Brann-trener før han innførte totalforbud mot alkohol i sesongen for sine spillere.

Natt til søndag, timer etter at Brann hadde tapt 0–3 mot rivalen Rosenborg, drakk midtbanespiller Kristoffer Barmen øl på utestedet Samfundet i Trondheim.

KOMMENTAR:

Les også

På 'an igjen!

— Jeg var en liten tur der, men var ikke på byen og drakk meg dritings, sier Barmen.

Kristoffer Barmen var på byen etter tapet mot Rosenborg. Her fra kampen mot Odd. FOTO: Tor Høvik.

Sportssjef Rune Soltvedt ønsker ikke å kommentere Barmen konkret, men sier dette på generelt grunnlag:— Å gå på byen er ikke forenlig med det vi står for. Vi ønsker at spillerne skal ta ansvar og opptre på den måten vi er enige om.

Vedgår øldrikking

For et drøyt år siden ble Barmen og hans daværende lagkamerat, Marcus Pedersen, utestengt fra trening i en uke etter et barbesøk. Den reaksjonen kom etter at de to hadde vært på byen flere ganger høsten i forveien. BT vet også at Barmen har måttet forklare seg om alkoholinntak for Brann tidligere i 2016. Dessuten ble Barmen og lagkamerat Piotr Leciejewski vraket til treningskampen mot Sogndal i vinter, etter ikke å ha møtt opp på et spillermøte.

 • Les saken fra 2015: Barmen og Pedersen utestengt fra trening etter barbesøk

Barmen forklarer episoden i Trondheim slik:

— Jeg har en del kompiser som bor i Trondheim. Jeg stakk til noen av dem etter kampen for å besøke dem. De skulle ut og jeg ble med en liten tur. Så tok jeg taxi hjem (til Branns hotell) etterpå, forklarer Barmen.

Barmen svarte først «nei» på spørsmål om han hadde vært ute på byen etter kampen. Deretter innrømmet han å ha drukket «én pils» og anslo at han var tilbake på hotellet «rundt klokken ett». BT vet at Barmen fortsatt var på Samfundet da klokken hadde passert ett.

— Jeg tok meg én pils. Én pils. That's it, sier Kristoffer Barmen.

Branns trener og sportssjef var ikke kjent med byturen da BT kontaktet dem mandag. Soltvedt er tydelig på at han ønsker spillerne skal avstå fra å gå på byen.

— Men det er forskjell på å gå ut og gå ut. Én ting er å gå ut og drikke seg full. En annen ting er å ta et glass vin til maten eller et glass øl med gode venner. Jeg tviler på det siste påvirker prestasjonen, men vi ønsker ikke å ha det slik. Vi ønsker spillerne skal avstå, sier Soltvedt.

- Timingen er ikke bra

Tre dager før tapet i Trondheim, røk Brann ut av cupen i Førde. Og allerede onsdag er det ny kamp mot Viking i Stavanger.

- Hva synes du om timingen her, Soltvedt?

— Jeg ser det poenget. Timingen er ikke bra her. Vi har spilt to kamper og skal spille nye. Om du ikke bærer preg av å ta en øl, så er det signaleffekten oppi dette. Den er ikke bra i det hele tatt her, sier Soltvedt.

Kristoffer Barmen svarer slik på spørsmål om byturen er forenlig med toppidrettskulturen Brann har vært opptatt av å innføre det siste snaue året:

— Hva tenker du på? Å ta en pils i ny og ne?

- Jeg tenker spesielt på det tette kampprogrammet nå?

— Du tror at en pils kommer til å påvirke min prestasjon fire dager senere? Spør du om det?

Barmen unngår å dele sine tanker om signaleffekten et slikt utestedsbesøk gir. Han gjentar at ingen retningslinjer ble brutt natt til søndag, etter hans syn.

Opphever forbudet

Mandag bekrefter klubbet at Brann har opphevet det absolutte forbudet mot å nyte alkohol i sesongen. Det skjedde på La Manga.

I fjor sa trener Lars Arne Nilsen dette da forbudet ble innført:

— Det er strengt forbudt i sesong. Helt uakseptabelt. Det er ikke noe å tenke på engang om man skal skape en toppidrettskultur, sa Nilsen til Bergensavisen.

I BT understreket 52-åringen med et helt konkret eksempel:

— Vi skal ha sunt folkevett, men det er ikke lov til å gå på byen og drikke øl, sa Nilsen.

Brann-ledelsen formidlet at det er en «frihet under ansvar»-linje som gjelder.

— I fjor var det på sin plass å ha et forbud, det gjorde noe med innstillingen. Vi ønsket å ta inn alt som kunne gi et bedre resultat i en vanskelig situasjon for klubben, sier Soltvedt.

— Det vi har sagt nå er at vi oppfordrer spillerne til å vise fornuft. Vi står fortsatt på samme syn når det gjelder alkohol, og Lars Arne utøver klubbens syn på dette, fortsetter sportssjefen.

- Står for det samme

- Hva tjener dere på å slippe opp?

— Det er ingenting som er endret, vi står for det samme. Men vi ønsker at spillerne skal ta ansvar selv. Gjør de det, så utvikler de seg, og klubben utvikler seg samtidig, sier Soltvedt.

Sportssjefen vil ikke kommentere om Barmens bytur får konsekvenser for spilleren. BT har uten hell forsøkt å få kommentarer fra Lars Arne Nilsen om saken.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Eliteserien

SVUTMP
7Stabæk175752326-322
8Viking176472933-422
9Brann176472227-522
10FK Haugesund176381825-721
11Sarpsborg 08176291925-620
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
BT anbefaler

Strava ble et mareritt for Torbjørn (32). – Du blir pushet hele tiden.

Pulsklokker og treningsapper er verdifulle hjelpemidler for mange. Men hva gjør man når de tar over hverdagen?

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

 1. 12 nye smittede i Bergen siden i går: – Dette er ikke tiden for fest

 2. Dramaet i Øygarden FK: Mjelde tar over som trenar

 3. Slik innredet de villaen i Bergen: – Falt pladask

 4. Lørdag aksjonerer de: – Jeg tror dette kan bli noe av det største vi har sett i vest

 5. Arbeidsulykke i matbutikk: Ansatt fikk kjøledisk over seg

 6. Per og Kristine flyttet fra hverandre etter at de giftet seg

 1. Eliteserien
 2. SK Brann