- Hvis Celtic taper mot Rangers i dag, blir ikke Glasgow en god by å være i for Deila

Celtic møter erkerival Rangers 13.00 i dag. Presset på storklubbens norske manager er enormt.

Ronny Deilas Celtic møter erkerival Rangers søndag. Det er en kamp som må vinnes.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Søndag spilles semifinale i den skotske FA-cupen mellom Glasgow-gigantene Celtic og Rangers på Hampden Park. Ronny Deilas Celtic er store favoritter mot et Rangers som lenge har slitt med ryggen mot veggen.

Fikk du med deg denne?

Les også

Motstanderens trener nektet å takke Deila for kampen etter Celtic-seier

Deila er allerede under intenst press etter nok en sesong uten Celtic-suksess i europacupene, og med tap mot Rangers vil det koke over for Celtic-fansen, tror Frank McAvennie.

– Avgjørelsen om å kvitte seg med Deila er vel allerede tatt, sier McAvennie til Daily Record.

– Det er tre som kan ta den avgjørelsen – Dermot Desmond (majoritetseier i Celtic), Peter Lawwell (styreleder) og supporterne. Fansen kommer til å møte i hopetall til denne kampen, og jeg kan ikke forestille meg Celtic tape denne kampen. Med tap blir Glasgow ingen god by å være i for Ronny, fortsetter den tidligere Celtic-spilleren.

– Deila må endre stilen

Ronny Deilas Celtic møter erkerival Rangers søndag. Det er en kamp som må vinnes.

McAvennie mener at fansen er dørgende lei av Deilas spillestil.– Jeg kan forstå at man stiller med én spiss i europacup, men mot skotske lag må Celtic stille med to spisser og få fansen med seg. Spille underholdende fotball. Det har ikke Celtic gjort denne sesongen, og derfor har folk holdt seg borte. Ronny kan bli hvis han lærer av feilene sine, men det ser han ikke ut til å gjøre, sier McAvennie.

Mange har lest denne saken det siste døgnet:

Les også

Eksperter: Slik går du ned i vekt uten å bli sulten som en ulv

Det er høye krav i Celtic. Deila vant seriegull på første forsøk og ser ut til å vinne den skotske Premier League i år også. Celtic er åtte poeng foran Aberdeen i serien, og det kan bli både cup— og seriegull. Likevel snakkes det om at Deila kan få fyken.

Kenny Dalglish sa denne uken at Deila bør få fortsette som Celtic-manager selv med tap mot Rangers.

– Han er på vei til å vinne ligaen. Jeg synes det ville vært urettferdig hvis Ronny ble sparket, sier den tidligere spilleren og manageren i Celtic.

Mikael Lustig har tidligere spilt for Rosenborg og er nå i Celtic.

– Det er ikke bare treneren som er under press, det gjelder oss alle. Det vil være et stort trykk fra fansen, men kanskje ikke fra styret siden det tross alt bare er én kamp. Men det er mye på spill her. Vi ønsker å være det beste laget i byen, sier Lustig til Daily Record.

Høyrisikokamp

Avspark er satt til klokken 13 søndag for å begrense alkoholinntaket blant fansen. Tidligere straffedømte og personer som venter på rettssak og dom for vold, vil være i politiets søkelys.

– Slik skal vi forsøke å gjøre dagen mer trygg for voldsofre og barn. Vi kommer i noen tilfeller til å fjerne risikoen ved å ta hånd om gjerningsmenn før kampen, sier en talsmann for politiet ifølge NTB.

Dette er bare det andre møtet på fire sesonger mellom de svært bitre rivalene. Det har kokt i lang tid i Glasgow, og det er en høyrisikokamp på alle vis.

I 2012 ble det målt seks ganger så mange henvendelser om fysisk, seksuell og psykisk vold i løpet av kamp-døgnet enn i oppgjør der lagene ikke møtes, skrev avisen The Times i fjor.

I 2013 framla St. Andrews-universitetet data fra en undersøkelse omkring vold og Celtic – Rangers. Det viste en kraftig økning i mishandling og misbruk i årene 2002-2012 når disse kampene ble spilt.

Rangers ble i 2012 degradert til nivå fire på grunn av økonomisk rot. Neste sesong er klubben tilbake i toppserien, og da venter flere Old Firm-derby. Om Deila får være med på den opplevelsen kan bli avgjort søndag.

Publisert: