«Sånn ja, Molde, nå kjenner vi dere igjen»

KOMMENTAR: Ut fra de siste kampene burde vi kalt Molde-Godset 4-2 en sensasjon. Men nei, det var akkurat som det skulle være.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det hadde seg slik i denne kampen at Molde, rett fra ydmykende kamper mot Stjørdals/Blink og Haugesund, med ett var så gode at formlaget Strømsgodset mistet både form og fasong.

Og så fort det gikk når Molde angrep. Det var spurtende Molde-spillere å se over alt, og målene virket nesten som selvfølgeligheter – fordi de var så velskapte.

Fredrik Gulbrandsen løp fra Godset-gjengen og lagde 1-0. Så var det hele laget som kombinerte i stort tempo da Mohamed Elyounoussi ordnet 2-0 og 3-0. Og fortsatt gjensto tre fjerdedeler av kampen, hvor skulle det ende?

Les også

Molde viste storform og lekte med Strømsgodset

En god plan, egentlig

All elendigheten for Strømsgodset oppsto etter forsøk på å spille slik de kan best, og som de klarte mot Lillestrøm sist: Offensivt, oppfinnsomt, teknisk. Men så fort de prøvde, slo Molde tilbake.

Aftenpostens kommentator Ola Bernhus.

Godsets plan om å presse Molde høyt virket i utgangspunktet ganske lur for et medvindslag som møtte et lag med ferske problemer. Men denne dagen var styrkeforholdet snudd.Det kunne ha gått på naturgress, for da hadde Moldes angrepsspill kanskje blitt forsinket av noen ujevnheter. Men her var det ingen hindringer — ingen tuer, ingen Strømsgodset-spiller heller, skulle det vise seg.

De var opptatt et annet sted.

Les også

«Endelig var Moi tilbake»

(Krever innlogging)

Kortvarig spenning

Kampen var spennende i et lite minutt, etter at innbytter Petter Vaagan Moen reduserte i annen omgang. Det gjensto en halv time. Ville Molde falle sammen slik som mot Haugesund?

Det kunne ha skjedd, men etter bare ett minutt presterte fire Godset-spillere å tape på rad og rekke mot samme mann, innbytter Thomas Amang. En innsatsscoring av de sjeldne, 4-1, og kampen var avgjort. Det hjalp ikke at Francisco Junior skjøt via lagkamerat Flimur Kastrati til 4-2. Molde kunne i denne kampen mønstre innbyttere som Eidur Gudjohnsen, nevnte Amang og Agnaldo. De to siste sto for kampens lekkerhet i et vippende samspill like før slutt. Med slik folk på benken og mange sterke innbyttere ellers, gjelder det bare for Ole Gunnar Solskjær å finne ut hvem som er best sammen og skape en stabil lagoppstilling.

Da blir det slutt på de vinglende resultatene.

Slik er norsk fotball om våren, pleier vi å si. Men når en tredjedel av serien er spilt, hadde vi kanskje ventet noe mer stabilitet.

Så da er det vel bare slik fotballen er, omskiftelig og uberegnelig, som 17.mai-været omtrent. Umulig å spå.

Slikt er til stor glede for andre enn de ivrigste patriotene, og spesielt når vi får se angrepsspill som det Molde viste mot Strømsgodset. Bevare oss vel!

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor det drikkes champis, spilles trompet, Leicester hylles og en idiotisk regel sages:

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk