Singh ba agenten stoppe Molde-overgangen

Harmeet Singh fryktet ensomheten i Molde og fikk kalde føtter. I dag er landslagsspilleren glad han ombestemte seg.

Harmeet Singh vant gull med Molde og er tatt ut på A-landslaget. Men midtbanespilleren var nær ved å avlåse overgangen til rosenes by. Scanpix

LILLESTRØM (Aftenposten): 23-åringen fra Furuset i Oslo har opplevd mye i løpet av sitt fotballiv. Barnestjerne og ung bærebjelke i Vålerenga, frosset ut av laget og lite verdsatt av fansen i samme klubb, benketilværelse i Nederland og seriemester med Molde. Alt i løpet av litt over to år

— Jeg har lært mye på veien, sier Singh til Aftenposten.

I februar signerte han for Molde, og har vært dominerende på midtbanen til Tor Ole Skullerud denne sesongen. Lørdag ble laget seriemester. Singh scoret i 2-1-seieren over Viking. Og ble belønnet med plass i troppen til EM-kvalikkampene mot Malta og Bulgaria.

— Det er så klart noe alle vil. Landslaget er en drøm for alle fotballspillere, sier Singh.

- La kun igjen en brukt shorts

Sommeren 2012 signerte Singh for den nederlandske storklubben Feyenoord. Stortalentet trengte nye utfordringer og ville ikke forlenge kontrakten med Vålerenga, klubben han hadde vært i siden guttedagene på Furuset.

Det satte sinnene i kok på Valle. Klanen vendte Singh ryggen. Spilleren ville ikke forlenge kontrakten, og trener Martin Andresen svarte med å sette ham ut av laget.

— Vålerenga brukte ti år på å utvikle Harmeet Singh. Alt han la igjen var en brukt shorts og to kroner og femti øre, sa VIF-talsmann Christian Kjellsen til Dagbladet før lagene møttes til serieåpningen på Aker stadion i vår.

Men etter to år på benken og tribunen i Rotterdam fikk imidlertid Singh nok. Han ville spille fotball, og et klubbskifte var ikke til å unngå. Fireårskontrakten med Feyenoord ble byttet ut med to år i Molde.

Takker Molde for landslagsplassen

Etter U21-EM i Israel i fjor sommer ble han lovet spilletid i Nederland, men da det ikke skjedde sto valget mellom å fortsette i utlandet eller å signere for Strømsgodset eller Molde. Det ble Molde.

Nå sier Singh at nettopp overgangen til Molde er grunnen til at han nå er landslagsspiller under Per-Mathias Høgmo.

Men overfor Aftenposten forteller han at han fikk kalde føtter på vei til Molde og ba agent Jim Solbakken stoppe vinterens overgang.

— Jeg var i Molde for å se på forholdene. På flyet dit tenkte jeg«hvordan skal dette gå». Jeg var usikker. Molde er et lite sted. I hvert fall sammenlignet med Oslo, hvor jeg har bodd største delen av livet mitt. Og jeg kom fra Rotterdam, som er en storby. Jeg var redd for at jeg skulle kjede meg. Jeg var usikker på om jeg ville trives, sier 23-åringen.

Ensomt

Og han fortsetter:

— Jeg ringte agenten min Jim Solbakken kvelden før jeg skulle signere og sa at jeg ikke ville signere likevel. Jeg ville ikke til Molde. Jeg hadde ombestemt meg. Jeg sa vi måtte finne en løsning. Jeg hadde fått en følelse av at det ville bli ensomt der. Men han ba meg ringe dagen etter. Det er jeg glad for. Han mente det var det riktige for meg. Og det har det utvilsomt vært. Nå trives jeg veldig godt også utenfor banen. Det er to forskjellige verdener I molde og hjemme i Oslo. I Molde er jeg mer avslappet, jeg får fokusert mer på det jeg skal. Jeg har ikke angret på at jeg dro dit, sier Singh.

Jim Solbakkens tette bånd til Molde er godt kjent. Han har vært sentral i flere overganger både til og fra klubben.