Bekreftet: Her skal sjakk-VM spilles

Magnus Carlsen (25) skal forsvare verdensmestertittelen i USAs største by.

Magnus Carlsen skal spille sjakk-VM i New York. Akkurat hvor i byen mesterskapet skal avholdes, er foreløpig ikke klart. Men arrangørene har holdt samtaler med blant andre eierne av World Trade Center. I bakgrunnen ser du One World Trade Center-tårnet som ble bygd etter at tvillingtårnene falt i terrorangrepet 11. september 2001.
  • Fredrik Saltbones
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det har vært rykter om det lenge, men nå er det bekreftet: Sjakk-VM 2016 arrangeres i New York.

– Jeg og alle newyorkere ønsker sjakk-VM velkommen tilbake til New York City. Det finnes neppe et bedre sted enn byen der parkene ofte er fulle av sjakkentusiaster, sier New York-ordfører Bill de Blasio til worldchess.com.

Magnus Carlsen er regjerende mester, etter at den norske sjakkongen har slått den indiske sjakkstjernen Vishy Anand to ganger på rad.

  • Husker du denne? Dette Magnus Carlsen-stuntet fikk newyorkere til å måpe

Hvem Carlsen skal møte er ennå ikke bestemt. Det vil bli avgjort i kandidatturneringen i Moskva i Russland som arrangeres fra 10. til 30. mars.

– Kan bli spektakulært

– New York er strålende. Vi vet ikke så mye om detaljene ennå, men dette har potensiale til å bli spektakulært. Jeg tror både TV-kanaler og de største avisene der borte kommer til å være interessert. Det er viktig for å øke sjakkinteressen. Et VM i sjakk er en global happening, og det har potensiale til å stimulere sjakkinteressen, sier manager Espen Agdestein til NRK.

For første gang siden 1995

VM-duellen i New York starter 10. november og spilles over 12 runder. Arrangørene har allerede startet jobben med å finne en egnet arena, og samtaler skal allerede ha vært avholdt med blant andre World Trade Center.

I 1995 slo russiske Garry Kasparov nevnte Viswanathan Anand i en 20 runder lang kamp i 107. etasje av nettopp World Trade Center. Det var sist en VM-kamp ble arrangert i USA.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Religiøs leder vil gjøre sjakk ulovlig: - Det er forbudt i Islam

  2. Carlsens fjerde remis i Nederland

  3. Sjakkverdenen i sorg etter at supertalent døde: - Jeg er i sjokk

  4. Carlsen vant enkelt - styrer mot turneringsseier

  5. Carlsen har ikke lappen: Fronter bilreklame

  1. Sjakk
  2. Magnus Carlsen
BT anbefaler

Se Ballspark etter Stabæk-Brann

Se Ballsparks TV-sending og send inn dine spørsmål til gjengen i studio.

LES SAKEN