HP om årets bloggspiller: - Spillet hans har også fått oss i godt humør

Sesongen 2015 endte altså med femteplass og fyrverkeri. En sesong som ut fra forutsetningene ble en positiv overraskelse, men som dessverre ebbet ut som en litt vassen kinaputt, skriver HP.

HP mener Samuel Adegbenro er årets beste Viking-spiller.
  • Hans Petter Jørgensen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Like sikkert som at botkassa skal tømmes i en eller annen utenlandsk hovedstad er det at Viking beste menn skal kåres. Hvem fortjener tittelen Bloggens bestemann?

La oss begynne med skuffelsene. De har det faktisk ikke vært så mange av.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen.

Jeg hadde tro på at Magne Hoseth skulle bli en lederskikkelse på midtbanen, men der tok jeg grundig feil. Magne fikk det ikke til å fungere i mørkeblått, og skiftet til oransje i løpet av sommeren. Skuffende er det også at Steinthor mistet selvtilliten sin på vei fra Sandnes, og dessverre aldri har funnet den igjen. Sommershoppingen som endte opp med Alexander Solli og Kieffer Moore har det vært sagt mye om og svært lite har vært positivt. Vi trenger ikke bruke flere ord på den duoen.

Les også

«Signeringene av Solli og Moore virker ganske meningsløse»

Godkjent bakover på banen

Mange spillere har gjort en godkjent jobb denne sesongen. Hele forsvarsrekka fortjener det stempelet. Kaptein Indy og kollega Soares har vært solide midtstoppere. To stykker jeg gjerne ville tatt med meg i krigen(selv om de sannsynligvis ikke ville tatt med meg).

På sidebackene syntes jeg Danielsen og Haugen har gjort en god sesong, selv om jeg gjerne kunne tenkt meg enda bedre offensive bidrag.

Bakerst er jeg godt fornøyd med Iven Austbø. Jeg registrerer at ikke alle er enige med meg, og jeg ser også at Iven ikke er keeper i ypperste eliteklasse. Han er likevel en trygg og god keeper som gjør få feil. En målmann du kan stole på. Det er tross alt det viktigste. Og så elsker jeg at Iven jubler når han har gjort en god redning.

Les også

«Laget har ikke vært det samme etter semifinaletapet»

Lovende fra Bytyqi

På midtbanen har Karol Mets gjort en god førstesesong. Han fremstår som en lederskikkelse og en spiller til å stole på. Kollega Joackim Jørgensen er det litt vanskeligere å bli klok på. Mye småskadet og litt innesluttet i spillestilen. Vi hadde vel strengt tatt håpet på litt mer fra Jokke?

Zymer Bytyqi har fått mye spilletid etter at Yanni forsvant. Vi kan se potensialet, men det har vært litt forsiktig fra Zymer denne høsten. Fortsetter han derimot som mot Mjøndalen kan det bli gøy neste år. Suleiman Abdullahi har hatt en godkjent debutsesong og er kanskje den jeg har størst forventinger til neste år. Litt klokere og litt bedre neste sesong, og vi har en superspiss få eliteserie-forsvar kan stanse.

Mine to på topp er likevel disse:

Veton Bersiha forlot oss i sommer, men hvilken vårsesong han hadde! En turboladet kosovo-egersunder som ikke lot motstanderforvaret hvile ett eneste sekund. 11 mål på 14 seriekamper er knallsterkt. Hadde vi fått beholde Veton, hadde vi kanskje hatt både medalje og cupfinale på gang?

Siden Veton kun fikk en halv sesong må bestemannsprisen gå til en spiller som fullførte med stil. For meg er Samuel Adegbenro årets spiller. Nigerianeren har sjarmert oss med et humør som får gladkristne til å fremstå som mutte og innadvendte.

Spillet hans har også fått oss i godt humør. Nærteknikk, kroppsbeherskelse og fart har skapt store problemer for motstandere i hele år. Det endte med fem mål og fem målgivende på Samuel. Jeg forventer enda mer neste år, men forventer også at han kan forsvinne.

Hva mener du? Enig? Eller har du en annen bestemann?

Les også HPs vurderinger av spillerstallen før neste sesong:

Publisert