Solskjær: - Spiller med en intensitet som er super å se på

Solskjær hyller energien i et ungt Molde-lag. Dagens kamp viser hvordan Molde-fotballen skal se ut.

  • Ørjan Handal Dimmestøl
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Molde – Strømsgodset 4-2

Aker Stadion (rbnett.no): Molde tok en komfortabel seier mot Strømsgodset i kveld i rosenes by. Hjemmelaget kom ut i hundre og det tok ikke mer enn syv minutter før det stod 1-0, signert Fredrik Gulbrandsen. Den tidligere Lillestrøm-spissen kjempet seg forbi Godset-stoppet Marius Høibråten og banket ballen i nærmeste hjørnet.

Les også

Molde viste storform og lekte med Strømsgodset

— Fotball i verdensklasse

Så presenterte Mohamed Elyounoussi seg. Først sklei han inn et innlegg fra Singh, før han avsluttet et angrep som TV2-kommentator Harald Bredli døpte ”fotball i verdensklasse”.

— Jeg hadde avtale med Harmeet at jeg skulle møte på bakerste stolpe om han kom i skuddposisjon. Så jeg luktet mål og sklei den inn, forklarer ”Moi”.

— Det andre målet var en nytelse av et angrepsspill, er alt driblekanten kan si om 3-0 målet.

Elyounoussi startet kontringen med å sette i gang Per-Egil Flo. Venstrebacken la inn til Gulbrandsen som hælflikket ballen til Moi. Tomålsscoreren la ballen til rette og bredsiden ballen elegant i mål fra kanten av 16-meteren.

Les også

«Sånn ja, Molde, nå kjenner vi dere igjen»

Les også

«Endelig var Moi tilbake»

(Krever innlogging)

Molde-fotball

Molde vant til stadighet ballen på gjestene sin halvdel. Ballen ble spilt ut på venstrekanten til Moi som hadde mye rom. Venstrekanten stod for flere farlige angrep med sin eminente teknikk og hurtighet. Dette presset og den intensiteten er slik Molde skal spille fotball i følge manager Ole Gunnar Solskjær.

— Vi spiller med en intensitet som er super å se på. Når vi vinner ballen er det viktig å ta et steg fremover, og ikke ta et stek bakover i banen. Det er flere hurtige ballspillere utpå her i dag, samtidig så fikk vi hvilt Fredrik Aursnes til mandagen. Så dette blir det mer av, oppsummerer Solskjær.

Moi mener denne fotballen kjennetegner Molde.

— Dette er Molde-fotball. Vi skal spille kontringsfotball, slår Elyounoussi fast.

Les også

Sett opp din spillerbørs her!

(Krever innlogging)

Takker Amang

Molde hadde en tremålsledelse å gå på etter endt førsteomgang. Det betydde ikke at Godset var sjanseløse. Etter halvtimen spilt saksesparket Bismark Boateng ballen over mål. Drøyt fem minutter senere holdt Molde på å rote det til for seg. Tokmac Nguen kom alene med keeper, men ble stoppet av Knut Olav Rindarøy i siste sekund. Et ungt Molde ble mer unøyaktige, og rutine som Eidur Gudjohnsen og Matias Moström er savnet.

— De to er veldig viktige, og det var viktig at Eidur fikk en halvtime i dag. De fremme er unge og entusiastiske. Vi ønsker de at de slipper seg løs. Der er mye rutine i den bakre fireren, med Harmeet foran, sier Solskjær

Etter vel timen spilt satt Petter Vaagan Moen inn en herlig volley. Med reduseringen til 3-1 kom minnene om Haugesund-kampen tilbake. Derfor var det svært viktig at innbytter Thomas Olivier Amang satt inn 4-1 med engang.

— På 3-1 tenkte i ikke nå igjen. Så det var utrolig viktig at Amang viste hva som bor han. Når det stod 4-1 visste jeg at vi skulle vinne, smiler MFK-sjefen.

Molde møter Odd til 16.mai-kamp i Skien i neste serierunde kl 18.00.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk