Tysk fotballblad rangerer Jarstein foran verdens beste keeper

Rune Jarstein er råsterk tredjemann på fotballbladet Kickers spillerbørs ved halvspilt Bundesliga-sesong.

Manuel Neuer er en langt større stjerne interansjonalt enn Rune Jarstein, men nordmannen får bedre karakter enn Tysklands landslagskeeper i bladet Kicker. NTB Scanpix

Bare Timo Horn og Arjen Robben ligger foran skiensgutten.

Med 2,53 i poengsnitt på 16 kamper er Jarstein i posisjon til å kunne bli årets spiller i Tyskland til våren. Fotballbladet vurderer spillerne på en skala fra 1 til 6 hvor 1 er best. Til sammenligning er Tysklands landslagskeeper Manuel Neuer på 16.-plass med 2,81 i snitt. Det var TV 2 som først omtalte saken i Norge.

Keeperkollega Horn i Köln står med 2,44 på ni kamper, mens Bayern München-stjernen Arjen Robben står med 2,50 etter ti.

På plassene bak Jarstein, følger Dortmunds Ousmana Dembele, Bayern München-stjerne Phillip Lahm og RB Leipzigs Naby Keita.

Jarstein oppnådde 2,90 forrige sesong, og hans fremgang siden da har vært markant.

Les også

Jarstein og Ciljan mintes Berlin-ofrene

Champions League?

Den gjør også at hans Hertha Berlin er med i kampen om mesterligaplass.

Per Ciljan Skjelbred har også vært en bidragsyter til lagets sterke sesong så langt. 29-åringen er nummer 27 på børsen med et snitt på 2,91. På Hertha Berlin har han vært nest best ifølge den anerkjente Kicker-børsen.

Rune Bratseth er tidenes beste norske Bundesliga-spiller. Han var en gigant for Werder Bremen i flere år. Han oppnådde sterke 2,66 i snittkarakter i løpet av 1989-90-sesongen.

Les også

Landslagskapteinen var på julemarkedet med barna dagen før tolv ble drept: – Utrolig trist og skremmende

Topp

Keepere dominerer ofte topp-10-posisjonene på rankingen. Fem av de ti beste er målvakter også halvveis inn i denne sesongen.

Jarstein kjempet seg tilbake på Hertha-laget og Norge etter en svak periode. Han ble benket begge steder for et par sesonger siden. Nå er han sikkert førstevalg begge steder.

(©NTB)