Høidahl holdt buret rent

Jonas Høidahl holdt nullen i sitt comeback i Bryne-målet. Det ble poengdeling mot Strømmen.

svp://101209?view=bt
  • Jan-erik Larsen
Publisert Publisert

Jonas Høidahl Foto: Carina Johansen

icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

BRYNE-STRØMMEN 0-0: BRYNE (Aftenbladet): Verken Bryne eller Strømmen klarte å by på scoringer i et labert oppgjør, som var preget av svakt tempo og dårlig presisjon. Men for Høidahl var det i alle fall gledelig at han holdt nullen og ble kåret til beste Bryne-spiller av hjemmejuryen. Det er andre gang denne sesongen at Bryne ikke slipper inn mål.

— Det er fire år siden jeg sist spilt for Bryne i 1. divisjon, så dette var kjekt. Jeg er selvfølgelig fornøyd med at jeg ikke får noen baklengs, bare synd vi ikke scoret et mål framover, sier Høidahl.

Han roser forsvaret foran seg, men tar det ikke for gitt at han spiller igjen søndag.

— Vi får se hva trenerne sier. Mitt fokus nå var akkurat denne kampen, sier Høidahl.

Trener Larsen vil ikke love verken Kristiansen eller Høidahl plassen som førstekeeper i fortsettelsen:

— Vi får se. Det jeg kan si er at Jonas klarte seg veldig bra i kampen mot Strømmen. Han var trygg, i likhet med resten av forsvaret og bekreftet det han har vist på trening. Nå har vi skikkelig konkurranse om keeperplassen i Bryne. Jeg følte nemlig vi trengte en bekreftelse på hva Høidahl står for. Anders Kristiansen har takket nei til kontraktsforslaget fra Bryne, og forsvinner han, må vi vite hva Jonas står for. De svarene får vi bare hvis han spiller førstelagsfotball, forklarer Larsen overfor Aftenbladet.

Sjokkbeskjed

Anders Kristiansen medgir at han ble sjokkert da han onsdag fikk beskjed om at han var vraket til Strømmen-kampen.

— Jeg så ikke den komme, for å si det slik. Det var jo tidlig i vinter jeg takket nei til Brynes kontraktsforslag. Samtidig har jeg bestemt meg for å bite tennene sammen, og stå på for å ta plassen tilbake. Jeg skal gi alt på hver eneste økt, lover han.

— Akkurat her og nå har jeg ingen tilbud fra andre klubber, og jeg har ikke snakket med noen. Mitt fokus nå er å ta plassen tilbake, sier 25-åringen til Aftenbladet.

Lite underholdning

Den første omgangen bød ikke på den helt store underholdningen. Kampen startet riktig nok med tre store Bryne-sjanser de første 12 minuttene, der Robert Undheim utvilsomt hadde den største. På et flott innlegg fra Vegar Landro sto Undheim helt alene og umarkert ved bakerste stolpe, men i stedet for å nikke enkelt i mål, styrte han headingen utenfor.

Så var det langt mellom godbitene, på begge sider av banen. Jonas Høidahl ble ikke satt på de store prøvene som årsdebuterende i Bryne-målet, men viste i det minste godt feltarbeid. Et par klareringer med beina var nær ved å ende galt, men målvakten reddet seg i land i siste liten.

I en laber andre omgang var Jon Helge Tveitas forsøk på å hælsparke ballen i mål det mest interessante som skjedde da omgangen var halvspilt, mens kampen tok seg litt opp slutten – uten at verken Bryne eller Strømmen klarte å få den forløsende scoringen. Oddbjørn Skartun headet riktignok i mål på overtid, men assistentdommer hadde flagget oppe for offside. Dermed har strømmen fortsatt et tre poengs forsprang på Bryne når 19 serierunder er spilt.

svp://101209?view=bt
Publisert
  1. Fotball 1. div
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Bergensere som hadde vært på vinterferie ble bedt om å teste seg. Slik svarte de.

Bergen kommune mener alle som har vært på vinterferie skal teste seg når de kommer hjem – uansett.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Helse Bergen krever ikke vinterferietest

  2. Mannen skal ha voldtatt jenten og truet henne til å tie. Så ble hun gravid.

  3. – Eg er redd for kva du tenker om meg

  4. Arbeider døde etter fall fra stillas

  5. Ida (25) lyktes med å gå ned i vekt og holde den. Her er seks feil mange gjør.

  6. Nå skjerpes smittevernreglene for barna. Det kan bety mer hjemmeskole.