- Hos oss kan han fiske kreps når han vil. Jeg tror han trives med det

Nest-Sotra-sjefen ser flere grunner til at den ettertraktede spissen Steffen Lie Skålevik kan bli værende.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Vi ble med Skålevik på krepsing. Se reportasjen i videovinduet over.

Steffen Lie Skålevik (22) spiller på laget som ligger dønn sist i 1. divisjon, men bare én spiss har scoret flere mål enn ham.

Ni ganger har han greid å sende ballen over målstreken. Resten av laget har scoret bare 11 mål til sammen.

— Selv synes jeg ikke det er kjempeimponerende å score ni mål i 1. divisjon, sier Skålevik.

Men en rekke andre synes det. Det ryktes og rapporteres stadig om klubber som kikker på ham, vurderer ham, ønsker å kjøpe ham. I vinter kom den danske toppklubben Hobro med et millionbud på Skålevik.

FISKER KREPS: Storscorer Steffen Lie Skålevik (22) har livnært seg som krepsefisker ved siden av fotballen. Foto: Vegar Valde

Hobro skal ikke ha kontaktet Nest-Sotra igjen i sommer, men strilegullkalven har vært knyttet til både Viking og Strømsgodset, mens det i Brann nå sitter en sportssjef som beviselig er begeistret for spilleren.— Jeg vet at det er interesse rundt meg, og hvis det kommer konkrete tilbud, vil jeg bruke god tid på å bestemme meg. Men akkurat nå prøver jeg ikke å tenke for mye på andre klubber, sier Skålevik.

- Er det vanskelig å la være?

— Alle spør meg og snakker om det, men jeg synes ikke det.

Les også

Skålevik: - Jeg har ikke lyst til å forlate Nest i denne situasjonen

— Har gjort seg attraktiv

Nest-Sotras daglige leder, danske Michael Flyvholm, ønsker i svært liten grad å kommentere overgangsrykter. Men:

— Steffen har gjort seg selv attraktiv. Vi må forholde oss til virkeligheten, og kan ikke ta for gitt at han er her etter sommeren. Foreløpig har det uansett ikke skjedd noe rundt ham, sier Flyvholm.

SNART KLAR?: Steffen Lie Skålevik kan bli Brann-spiller igjen innen kort tid. Foto: Odd Nerbø

Han ser flere grunner til at Skålevik kan bli værende. Kanskje flere grunner enn folk som står utenfor klubben.— Han har det fint i Nest-Sotra-miljøet. Han er en lokal gutt som får ro og fred rundt seg. Hos oss kan han fiske kreps når han vil. Jeg tror han trives med det, sier Flyvholm om spissen som har finansiert studiene nettopp med krepsefiske.

Ni mål frem til sommeren er en kopi av det Skålevik gjorde i fjor. Da var Nest-Sotra rett nok mye bedre plassert på tabellen. Og Skålevik fikk det tyngre på høsten, da han scoret tre.

— Målet mitt for året var å score flere enn i fjor, og så langt ligger jeg jo ikke bedre an. Så jeg må jobbe hardt videre, sier Skålevik.

Les også

Venter bud på Skålevik i sommervinduet

Derfor tror de på overlevelse

Det må laget Nest-Sotra også. Poengfangsten må mer enn dobles, skal det bli enda et år på nivå to.

— Vi har tatt 10 til nå, men trenger vel minst 24 til. Det ser ikke bra ut og det eneste håpet vi har, er å gå for seier i hver eneste kamp, sier Skålevik.

Han mener laget må få en høst tilsvarende den gode våren i fjor. Da tok Nest-Sotra 23 poeng og sommerpause på 7. plass, rett bak en kvalifiseringsplass. Troen, og humøret, mener Nest-sjelene er som det skal etter en mørk halvsesong.

— Det har vi fortsatt, selv om det har gått så dårlig. Vi må 10 hakk opp for å vippe de jevne kampene vår vei, men jeg tror vi kan klare det, sier Skålevik.

Klubbleder Flyvholm stemmer i.

— Det er en fornøyelse å se treningene, med masse glede og energi. Spillerne vet situasjonen er alvorlig, men de er en sulten gjeng som ikke har resignert, sier han.

Av hordalandslagene ligger også Åsane under nedrykksstreken, mens Brann er nummer fire på tabellen. BT-sporten kåret sist uke vårens lokale lag. Det kan du se her.

Publisert: