Ny overraskende avtale: Brann selger Dramé

Talentet forlater Bergen uten å ha slått gjennom.

SELGES: Ibrahima Dramé forsvinner fra Brann.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

De siste timene før overgangsvinduet stenger ble hektiske for Brann.

Spissen Ibrahima Dramé går til Hønefoss.

Det bekrefter klubbene tirsdag kveld.

Det overraskende med avtalen, er at spissen selges — ikke leies ut.

Prosentandel

Dermed gir Brann opp å tjene store penger på Dramé, som er blitt vurdert som en gullkalv siden han signerte på 18-årsdagen sin høsten 2013. Etter det BT erfarer, har Brann sikret seg en prosentandel av et eventuelt videresalg av Dramé.

Klubbens fungerende sportssjef, Rune Soltvedt, forklarer overgangen slik til BT:

— Ibra har dessverre ikke slått helt til sportslig, og var et stykke unna laget nå. Så er også den sosiale faktoren viktig her. Han er en ung spiller langt hjemmefra, som til tider har hatt det tungt. Spesielt etter at Stéphane (Badji) dro til Tyrkia, de bodde jo sammen i Bergen. Nå blir Ibra gjenforent med Rolf-Magne, som hentet ham til Brann og har vært veldig tett på ham. Det er vi glade for.

Nå gjenforenes Dramé med de to som hentet ham til norsk fotball: Eks-Brann-trener Rune Skarsfjord og Rolf-Magne Walstad.

- Får muligheter

— Jeg er glad for en mann ekstra i en tropp med mange gode spillere fra før, men der Ibra kommer inn og øker antall og konkurranse, sier Skarsfjord.

Walstad var sportsadministrator i Brann da Dramé kom, og som en reservepappa for spilleren. Nå er han daglig leder i Hønefoss.

— Ibra er en spiller for framtida. Han skal først og fremst finne fram det vi vet han er god på, og deretter prestere i HBK, sier Rolf Magne Walstad til honefossbk.no.

— Jeg gleder meg til å jobbe med Rune og Rolf Magne igjen. Da er jeg helt sikker på at jeg får de mulighetene jeg fortjener – når jeg fortjener, sa en smilende Ibrahima – sliten etter en lang reisedag – hvor han reiste fra Spania kl 08.00 tirsdag morgen.

Tidligere tirsdag kveld ble det kjent at Kenneth Udjus blir Brann-spiller for annen gang.

Publisert