Amerikansk ekspert: - Rangers er ødelagt uten Zuccarello

I natt kan New York Rangers ryke ut av NHL-sluttspillet.

New York Rangers må klare seg uten Mats Zuccarello Aasen i nattens kamp mot Washington Capitals. NTB SCANPIX

Mats Zuccarello Aasen er stadig ute med skaden han pådro seg da han fikk en puck i hodet i det siste sluttspilloppgjøret mellom New York Rangers og Pittsburgh Penguins i april.

Amerikanske NHL-eksperter mener Zuccarello-skaden er avgjørende for at Rangers står i fare for å ryke ut av Stanley Cup natt til lørdag.

Det er Washington Capitals som har en alle tiders mulighet til å sende ut Rangers. Hovedstadslaget mangler bare én seier for å ta seg videre.

— Ta Zuccarello ut av regnestykket, og Rangers er ødelagt, skriver spaltisten Sean Hartnett for CBS New York.

I en artikkel argumenterer han for at Zuccarello er «uerstattelig», fordi nordmannen spiller med «enorm lidenskap og trollmann-aktige ferdigheter».

— Zuccarello er den soleklart mest kreative spilleren på laget. Magien er en mangelvare med han på sidelinjen.

Les også

Skadet «Zucca» savnet i Rangers-garderoben: - Det er stillere nå

«Enormt tomrom»

I mellomtiden minner amerikanske journalister om Zuccarellos fravær. Pat Leonard i New York Daily News skriver at Zuccarello har etterlatt seg «et enormt tomrom», men at det ikke forklarer hvorfor Rangers har «fullstendig sluttet å score.»

Rangers-trener Alain Vigneault har prøvd og hindre at én mann for rollen som Zuccarellos erstatter, ved å uttrykke at laget samlet må fylle tomrommet etter nordmannen.

Alain Vigneault og New York Rangers spiller med kniven på strupen natt til lørdag. Her formidler Vigneault beskjeder til spillerne under tredje periode av NHL-kampen mot Nashville Predators i februar.

Hartnett i PBS mener imidlertid at Zuccarellos skade har vist at Rangers ikke har nok målscorere i laget. Rangers har scoret fem ganger på fire kamper mot Washington Capitals.— Spillet vårt har vært bra, etter min mening. Vi må bare finne en måte å gjøre det bedre offensivt. Vi skaper sjanser, vi klarer bare ikke å lure målvakten deres (Braden Holtby, journ. anm.), eller å utmanøvrere angriperne eller forsvarerne deres, som gjør en god jobb foran målvakten, sa Vigneault etter 1-2-tapet for Washington Capitals i Verizon Center natt til torsdag.

Nå er Vigneault inne i en kamp mot klokken for å redde Rangers-sesongen. Med tap natt til lørdag er storlaget ute, etter at de blant mange var favoritten til å vinne Stanley Cup før sluttspillet startet.

Det er fortsatt uklart når Zuccarello vil være tilbake i aksjon. Det har vært spekulasjoner i amerikanske medier om at nordmannen ikke vil kunne spille flere kamper i Stanley Cup, uansett hvor langt Rangers måtte nå.