Sæternes: - Jeg valgte å holde kjeft, og det er det nok en del som er glade for

Han forlot Brann i sinne midt i gullsesongen. Bengt Sæternes vil fortsatt ikke snakke om årsaken.

FORLOT BRANN I GULLSESONGEN: Bengt Sæternes ble seriemester i 2007, men han reiste midt i sesongen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Bengt Sæternes er en av de store i Brann-historien. Han vant cupfinalen i 2004 nærmest på egenhånd med sitt hat trick, og var med på hele oppturen frem mot seriegullet. Vel, nesten hele oppturen. Han gikk glipp av selve klimakset, gullfeiringen.

For dagens Sandnes Ulf-trener gikk av en eller annen grunn i vranglås midt i 2007-sesongen. Han nektet tilsynelatende å bli byttet inn i kampen mot Tromsø, og forlot deretter Brann og Bergen i en viss fart.

Nå, snart åtte år senere, vil egersunderen fortsatt ikke røpe hva som skjedde da han ble solgt til Odense.

— Det ligger en story bak. Den får du ikke. Men det var ikke slik det kom frem. Jeg valgte å holde kjeft, og det er det nok en del som er glade for. Det handler om brutte løfter - det vet de involverte veldig godt. Mer sier jeg ikke.

Les også

Sæternes: - Brann er favoritter i Bergen uansett

— Vi var jo gode da

Han er jo ikke berømt for å si så mye, Bengt Sæternes. En gang under hans storhetstid ville undertegnede intervjue ham på Krohnsminde. Han smilte skjevt, og kom med kommentaren.

— Vet du? Jeg har tenkt og tenkt, men har kommet frem til at jeg ikke har så mye på hjertet i dag!

MØTER BRANN: Bengt Sæternes er klar for toppkamp mot Brann lørdag kveld. Sandnes Ulf-treneren anser sin tidligere arbeidsgiver som favoritt i oppgjøret.

Nå må han snakke med pressen, og det later ikke til å plage den 40 år gamle treneren. Han medgir gjerne at det blir spesielt å returnere til banen han forlot i sinne midt i Branns jubelsesong— Jeg har vært tilbake både med Vålerenga og Viking, men ja, jeg har fortsatt følelser for Brann. Jeg hadde en fantastisk tid i Bergen - vi var jo gode da!

- Du angret ikke på at du stakk rett før det tok fyr?

— Det var en gang jeg satt i Danmark og så på en kamp fra Stadion på TV den gullhøsten. Jeg husker jeg tenkte at der burde jeg vært. Men nei, ikke mer enn det. Jeg fikk jo gullet, da.

- Brøler ikke

Lørdag kommer han til Bergen for toppkamp i 1. divisjon - mellom to av divisjonens favoritter. Sandnes Ulf har ennå ikke tapt, men har heller ennå ikke vunnet på utebane. Skjer det heller ikke denne gang, får du neppe se motstanderlagets trener gå fra konseptene. Sæternes gjorde aldri det som spiller. Heller ikke som trener.

— Jeg brøler nok ikke mer nå enn da jeg spilte, nei. Jeg tror nok spillerne ser på meg som en rolig mann. Men jeg behøver ikke være noe annet enn jeg er, så det går fint, det.

Ett av Sæternes' forbilder som trener, er Trond Sollied. Eks-spissen spilte under ham i Club Brugge.

— Jeg har tatt med meg en del av hans tanker. Men de endret seg jo underveis. En av tingene jeg husker Trond var opptatt av, var tålmodighet. Han sa alltid «det kommer, det kommer» når media etterlyste resultater. Jeg har plukket opp ting fra alle trenerne jeg har hatt, egentlig.

- Også fra Mons Ivar Mjelde?

— Ja, også fra ham. Han hadde mange fine ting ved seg, han også.

Situasjonen i Sandnes Ulf er ikke så helt annerledes den i Bergen. Laget har ambisjoner om opprykk - selv om klubben sliter tungt økonomisk.

— Vi har måttet si opp folk, og enn så lenge har vi klart å skjerme det sportslige. Men det er knalltøft - vi sparer der vi kan.

- Men dere skal opp?

— Det er målet. Men det er mange om beinet, blant andre Brann. Og vi er ikke akkurat favoritter lørdag. I norsk fotball er Brann alltid favoritter på hjemmebane, uansett hvem de møter.

Publisert: