Owello ønsker seg bort fra Start

Solomon Owello (26) er klar på at han trenger en ny utfordring.

VIL REISE: Solomon Owello (26) har aldri slått skikkelig gjennom i Start. Nå vil han prøve lykken et annet sted.
  • Pål Wollebæk Jørgensen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Jeg ønsker å flytte, men det har ikke skjedd noe ennå. Da må jeg se fremover her og tenke at jeg er Start-spiller, sier Solomon Owello til Fædrelandsvennen.

Starts midtbanespiller var aktuell for en belgisk klubb tidligere i vinter, men ingenting skjedde før det internasjonale overgangsvinduet stengte.

Ifølge agent Tom Poldner var Owello og den belgiske klubben enige om de personlige betingelsene, men klubbene kom ikke til enighet om en overgang.

— Jeg trenger en ny utfordring, sier Owello nå.

Les også

Starts stopperkjempe er tilbake

En av de mest rutinerte

26-åringen kom til Start sommeren 2008. Sammen med Espen Børufsen og Jesper Mathisen er han klubbens mest rutinert spiller. Han har spilte 174 seriekamper for Start – 130 av dem i eliteserien.

Hittil i vinter har han vært lite involvert for Start. Han har ikke startet noen av de tre treningskampene, men spilte en omgang mot Midtjylland i Danmark i slutten av januar. På de treningene der det er drillet lag har han stort sett vært på det nest beste laget. Foreløpig ser Kristoffer Ajer og Gudmundur Kristjansson ut som førstevalg sentralt på Starts midtbane. Mandag ble Owello derimot drillet i en hengende spissrolle, bak Mathias Vilhjalmsson.

Kanskje får han sjansen der mot Jerv fredag.

— Hva tenker du om den rollen?

— Det er ikke min beste posisjon, svarer Owello.

- Du liker deg bedre sentralt på midtbanen?

— Ja, svarer Owello.

Har hatt lyskeskade

Mons Ivar Mjelde forklarer at nigerianeren har vært lite brukt så langt i år fordi han har slitt med lyskesmerter. Det var grunnen til at han ikke spilte mot Sørlandslaget fredag.

— Han har hatt litt problemer, sier Mjelde.

- Er du fornøyd med det treningsarbeidet Owello har lagt ned i vinter?

— Det er ingen utfordringer med ham, og vi må huske at han har hatt litt muskulære problemer, sier Mjelde, før han legger til:

— Samtidig forventer jeg at alle jobber hardt, hvis ikke spiller man ikke. Start skal være et hardtarbeidende lag og de som ikke er i stand til å jobbe knallhardt får ikke spille. Vi må erkjenne det at i Start har vi kanskje spilt med det vi har tenkt er de beste spillerne de siste årene, uten å ha fått det helt til. Vi vil nok premiere de som jobber steinhardt fremover. Samtidig har Solomon stor kapasitet. Han bør kanskje være den beste her i Sørlandshallen og en av de beste i eliteserien, sier Mjelde, som mener det er viktig å få midtbanespilleren til å trives.

Savner kona

— Solo sin beste periode var da han bodde med Ernest Asante og Olufemi Oladapo i 2012. Da trivdes han sosialt. Det er ikke bare enkelt å være borte fra kona og familien, det er en situasjon vi kan sette oss inn i. Får han opp kona tror jeg det kan bety mye, sier Mjelde.

Owello tror det å få kona til Norge kan løfte prestasjonene hans på banen.

— Selvfølgelig tror jeg det kan det, sier Owello.

— Man må være glad for å prestere, legger han til.

Mot slutten av 2012 skrev Owello ny treårskontrakt med Start. Klubben strakk seg langt for å beholde det de omtalte som sin viktigste spiller og ga ham en bonus på rundt én million kroner for å skrive under. Han er nå inne i sitt siste kontraktsår. Skal Start ha forhåpninger om å få penger for 26-åringen må han trolig selges i vinter. Det internasjonale overgangsvinduet er stengt, men det er enkelte land, som Norge, der det fortsatt er lov å selge og kjøpe spillere. Det norske overgangsvinduet er åpent helt til 5.april.

— Vi får se hva som skjer, sier Owello og gjentar:

— Jeg er Start-spiller og kan ikke gjøre noe annet enn å se fremover.

Har hentet èn forsterkning

— Vi har tro på alle spillerne vi har i stallen. Owello er under kontrakt med oss og det forholder vi oss til, sier administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal.

- Ser du for deg at det skjer flere overganger i Start før overgangsvinduet i Norge stenger?

— Vi forholder oss nå til den troppen vi har, men det er muligheter for både det ene og det andre, svarer Brandsdal.

Fædrelandsvennen skrev mandag at Alejandro Castro trolig lånes bort til Brann. Den eneste nye i årets Start-stall, i tillegg til en del unggutter som er flyttet opp i a-stallen, er amerikaneren Alex DeJohn.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk
  1. Eliteserien
  2. IK Start

Les mer om dette temaet

  1. Start stiller svekket mot dansk toppklubb

  2. Hoff senket den danske serielederen

BT anbefaler

Slik ville streiken rammet Bergen

To skoler kan bli helt stengt. Også sykehjem, helsestasjoner og bibliotek vil bli påvirket. Se listen.

LES SAKEN