Skandaleagent vil selge Brann-stjerne i England

Han er arrestert for kokainbesittelse og har vært suspendert for brudd på agentbestemmelsene. Nå skal Willie McKay selge Stéphane Badji i England.

Den omstridte agenten Willie McKay vil selge Brann-spiller Stéphane Badji i England.
  • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Willie McKay er en kjent størrelse innenfor engelsk fotball. Han har gode forbindelser til managere som Sam Allardyce og Harry Redknapp, og har gjennomført overganger som skal ha sikret ham titalls millioner kroner i agenthonorar. Nå har skotten kastet sine øyne på Stéphane Badji.

Tidligere denne uken uttalte McKay til Daily Mail og Sky Sports at Badji har en utkjøpsklausul på 600.000 pund, og at spilleren vil kunne være vinterens kupp for engelske klubber.

Det er bare én hake:

Klausulen eksisterer ikke.

— Det finnes ingen slik klausul, uttalte Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen til Bergensavisen tidligere denne uken.

Slike utkjøpsklausuler er nemlig ulovlige i Norge.

Kokain i bilen

Kanskje er McKays utspill taktisk. Uansett er det hevet over tvil at agenten også tidligere har operert på siden av regelverket. Så sent som i april i år suspenderte det engelske fotballforbundet (FA) ham på grunn av uregelmessigheter i forbindelse med Marc-Antoine Fortunes overgang til Wigan. McKay skal ha fått sin agentlisens inndratt i ni måneder. Med andre ord kan han snart begynne å arbeide igjen. Dette var andre gang han opplevde å få lisensen inndratt.

I England er agent McKay best kjent for episoden i 2007, da han under en storstilt politiaksjon ble arrestert i forbindelse med en større etterforskning av økonomisk kriminalitet innenfor fotballen. Også Harry Redknapp ble plassert i søkelyset, men begge ble løslatt og renvasket. Siden har McKay markert seg i tabloidene for å ha blitt arrestert med kokain i bilen sin i London. McKay ble også anklaget for å ha sikret seg mer enn 1 million pund i agenthonorar da Joey Barton skiftet klubb fra Newcastle til Queens Park Rangers i 2011. Et annet interessant faktum rundt mannen som nå forsøker å markedsføre Badji, er at han slett ikke er spillerens agent, slik han fremstilles som. Stéphane Badji representeres av en annen av storfiskene innenfor agentbransjen i Europa, nemlig franske Pierre Frelot. Det bekrefter både Roald Bruun-Hanssen og Frelot selv.

— Jeg er agent for Badji, sier Frelot til Bergens Tidende.

- Private forhold

Franskmannen representerer en bråte verdensstjerner, med den noe fallerte Didier Drogba i spissen. Han innrømmer at han tror det kan gå mot en overgang for Badji i vinterens overgangsvindu.

— Jeg tror det kan skje. Men nå må Stéphane konsentrere seg om de siste avgjørende kampene for Brann, ikke om fremtiden.

- Hvorfor uttaler Willie McKay seg om Badjis fremtid til engelsk media?

— Det er jeg som er Badjis agent, men jeg samarbeider med McKay i England.

- Han har uttalt at det finnes en utkjøpsklausul på 600.000 pund. Er dette også din oppfatning?

— Han burde ikke uttale seg om disse tingene. Det er private forhold som ikke har noe i pressen å gjøre, svarer Frelot.

Bergens Tidende har forsøkt å komme i kontakt med Willie McKay. Etter at vi presenterte vårt ærend, avviste han å svare på spørsmål.

— Jeg er opptatt. Vær vennlig å ringe en annen gang.

Siden har han ikke besvart våre henvendelser.

Stéphane Badji

Alder: 24

Posisjon: Defensiv midtbanespiller

Kamper for Brann: 49

Mål for Brann: 0

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om dette temaet

  1. Ingen fremgang for Leciejewski

  2. Huseklepp får latterkrampe av Tore Strands forvarsblemme

  1. Eliteserien
  2. SK Brann
BT anbefaler

Varsler gondol­bråk: – Jeg har ikke tenkt å bo under en slik bane

Hvit skjorte og stram slipsknute under fleecejakke. Og knallgule arbeidsshorts med refleksstriper.