Jonas Grønner avviste kontraktsforslag fra Brann

— Denne saken ligger i Branns hender, sier spillerens agent.

Her jubler Jonas Grønner med kaptein Erlend Hanstveit hengende rundt halsen, i et av heller få lykkelige Brann-øyeblikk i 2014. Grønner har kontrakt med Brann ut 2015, men har sammen med sin agent avvist klubbens første skisse til forlengelse.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Jonas Grønner (20) er innstilt på å bli med Brann ned i 1. divisjon, men skal ha avslått Branns første utkast til en ny kontrakt.

— Ingen kommentar, sier Grønner om BTs opplysninger.

Men spillerens agent Stig Lillejord bekrefter at Brann har fått respons på sitt førsteutkast til ny avtale.

— Kontraktsforlengelsen til Jonas har vært tema siden oktober, så det var på tide at det kom et utkast i sakens anledning. Vi har respondert på det og saken ligger nå i Branns hender, sier Lillejord.

Grønners nåværende kontrakt løper ut 2015, noe som gjør det naturlig med en re-forhandling nå.

— På generell basis er det jo sånn at jo kortere tid en spiller har igjen av kontrakten sin, jo viktigere er det å få på plass en ny avtale, sier Branns midlertidige sportssjef Rune Soltvedt. Han ønsker ikke å kommentere Grønners situasjon spesifikt.

Etter det BT har grunn til å tro, skal Grønner ha blitt forespeilet et lite lønnshopp i kontraktskissen Brann kom med like før jul. 20-åringen er svært langt unna å være blant Branns best betalte, selv om han i år fikk masse tillit i førsteelleveren. Det henger naturligvis sammen med at Grønners gjeldende avtale ble signert da han hadde en helt annen posisjon i stallen.

Håper å bli enig

For noen uker siden understreket Grønner at han måtte se utfallet av de pågående evalueringene av Brann, før han trakk noen konklusjoner.

— Jeg må tenke meg om og bruke tiden godt fremover. Det er rett og slett mye usikkerhet på Stadion for tiden, sa Grønner da.

Siden forsvant Roald Bruun-Hanssen ut som daglig leder, mens Grønners gamle ungdomstrener Soltvedt ble konstituert som sportssjef.

Med endringene i bakhodet, uttaler Grønner at han ser for seg å bli i Brann, selv om dialogen hittil ikke har ført frem.

— Jeg håper å bli enig med Brann så fort som mulig. Vi snakker sammen. Noe mer enn det vil jeg ikke si, sier Grønner nå i romjulen.

Agent Lillejord presiserer at verken han eller spilleren stresser med saken.

— Ønsker Brann å forlenge, vet de hvor listen ligger, sier Lillejord.

- Hvordan opplever du dialogen med Brann om Grønner?

— Jeg kan ikke oppfatte det som en superdialog. Men Jonas har ett år igjen av kontrakten med Brann og respekterer selvsagt den.

- Flere klubber interesserte

Det er tidligere meldt at Haugesund har ønsket seg Grønners tjenester.

— Det er flere klubber som overfor meg har vist interesse for Jonas. Til dem har jeg sagt at de må ta det videre Brann, dersom de er seriøse, sier Lillejord.

Det var i starten av desember BT kunne melde at Grønner på ny vurderte sin Stadion-fremtid.

Forsvarsspilleren unngikk å være med på nedrykkskampen i Mjøndalen, da han uker tidligere pådro seg en strekk på U21-landslagssamling. Skaden er nå leget og før jul kunne han igjen benytte ball i treningsarbeidet.

Grønner regner derfor med å være klar for fullt når Brann starter oppkjøringen mot 1. divisjon noen dager ut i januar.

I Branns elendige 2014-sesong, startet han 19 av 30 seriekamper og scoret tre mål. A-lagsdebuten fikk han alt som 16-åring, tilbake i 2010.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk