Her sender Kowalczyk et stikk til Johaug

Den polske skistjernen minner samtidig om sin egen dom.

Publisert: Publisert:

Justyna Kowalczyk sender et stikk mot Therese Johaug. Foto: Twitter (@JuiceKowalczyk)/NTB SCANPIX

Torsdag måtte en gråtkvalt Therese Johaug forklare hvorfor hun har testet positivt for stoffet clostebol, som står på WADAs forbudsliste.

Lege Fredrik S. Bendiksen tok på seg skylden umiddelbart, og har trukket seg. Bendiksen la seg flat for at han ikke hadde sjekket opp stoffet bedre. Dersom man googler kremen Johaug brukte, trofodermin, er det mange av pakningene som er merket med en rød ring, med teksten «DOPING» over.

— Jeg kan ikke erindre at jeg fikk samme trafikkskilt på den pakken jeg så, sa Bendiksen da han fikk se et slikt bilde på pressekonferansen.

TV 2 hevder alle trofodermin-pakninger har en slik doping-merking, på grunn av lovgivningen i Italia.

VI SJEKKET OPP: Ett Google-søk kunne avverget Johaug-saken.

Kowalczyk: - Fin pakke

Johaugs konkurrent Justyna Kowalczyk har merket seg bildene av trofodermin-pakningene som sprer seg på nettet. Hun har delt et slikt bilde, med teksten «fin pakke på denne kremen».

Dermed sender den polske skistjernen nok et stikk i retning Norge. Kowalczyk har flere ganger anklaget det norske laget for doping tidligere.

Kowalczyk omtaler også Johaug-nyheten i flere andre Twitter-meldinger.

I 2005 testet Kowalczyk selv positivt for det forbudte stoffet deksametason. Det fikk hun to års utestengelse for. Kowalczyks forklaring var at hun hadde brukt det betennelsesdempende middelet for å lindre en vond akilles, og hun ikke visste at det var et forbudt stoff. Kowalczyk fikk imidlertid straffen redusert senere etter å ha anket.

— Jeg husker det godt, skriver Kowalczyk selv på Twitter i dag.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Høgmo og landslaget er tema:

Publisert: