Badji: – Tror dette var min siste kamp for Brann

Stéphane Badji håper han blir solgt fra Bergen, i likhet med Birkir Már Sævarsson. Erdin Demir og Marcus Pedersen er usikre på egen fremtid.

Brann og Stephane Badji ligger nede for telling.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

– Overgangsvinduet åpner om en måned. Det venter jeg på, for å se hva som skjer neste sesong, sier Badji.

Senegaleseren var langt nede da Bergens Tidende møtte ham på Gardermoen dagen etter at nedrykket i Mjøndalen var et faktum. Badji reiste hjem til Bergen sammen med resten av laget, men snart håper han at Bergen ikke lenger er hans hjem.

– Jeg tror det var min siste kamp, hvis agenten min jobber bra, sier Badji, før han er rask med å understreke at han vil forholde seg til kontrakten med Brann ut 2015 hvis det ikke blir noen overgang.

Les også

Newcastle så Badji mot Mjøndalen

Drømmer om Premier League

Blant andre Newcastle følger Badji tett. Den engelske klubben så ham spille den første kampen mot Mjøndalen.

– Drømmen min er England og Premier League. Der spiller de med tempo og kraft. Jeg tror jeg har kvaliteter til å spille i Premier League. De spiller slik jeg liker der.

– Kan du spille i 1. divisjon med tanke på landslagsplassen din med Senegal?

– Det blir vanskelig for meg å holde landslagsplassen hvis jeg er i 1. divisjon. Da mister jeg plassen min. Jeg spiller fast på landslaget nå, men allerede er jeg i en liten liga – eliteserien. De fleste andre på landslaget er i land som Frankrike og Premier League. Da kan ikke jeg spille i 1. divisjon i Norge.

Sævarsson til Hammarby

BT skrev tidligere denne måneden at Birkir Már Sævarsson er på vei til Stockholms-klubben Hammarby. Brann skal være innstilte på å la Sævarsson – som har kontrakt ut 2016 – gå vederlagsfritt.

Etter nedrykket må Brann kutte ytterligere 15–20 millioner kroner. Fra før i år har Brann kuttet 15 millioner kroner i budsjettet neste år.

– Har du spilt din siste kamp for Brann, Sævarsson?

– Ingen kommentar, sier islendingen, og antyder at det vil komme en avklaring i løpet av få dager.

Uformell Pedersen-avtale

Da Marcus Pedersen signerte for Brann i sommer, var det under forutsetning av at han skulle bli solgt hvis klubben rykket ned. Spissen har ingen nedrykksklausul med Brann, men det eksisterer en uformell enighet mellom Brann og spilleren om at Pedersen ikke skal spille i 1. divisjon.

I sommer sa Pedersens agent Jack Karadas til Bergens Tidende at "det ikke er riktig for noen parter at Marcus fortsetter hvis Brann rykker ned". Torsdag, etter at det er klart at Brann er et 1. divisjonslag, hadde Karadas ingen kommentar til om Pedersen blir solgt.

– Jeg har ikke rukket å tenke på hva som skal skje videre. Jeg har hatt andre ting å tenke på de siste dagene. Vi får se hva som skjer etter en pause nå, sier Pedersen.

– Kan en spiller med landslagsambisjoner spille i 1. divisjon?

– Slik sett kan jeg ikke det, men vi får bare se på det og gjøre det som er riktig for fremtiden min.

– Er det noen endring på avtalen som ble gjort i sommer?

– Vi har ikke snakket om det i det hele tatt. Jeg kan ikke svare på det nå, sier Pedersen.

Usikkert for Demir

Erdin Demir har vært en perifer brikke i Branns lag denne sesongen – selv om han var involvert i begge kampene mot Mjøndalen. Han sier nedrykket ikke endrer så mye for hans del når det gjelder fremtiden.

– Det viktigste for meg er å få spille fotball. Jeg vet ikke om dette var min siste kamp for Brann, sier Demir.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering