Strand om Branns alkoholnekt: «En nødvendig forsakelse»

Alkohol og toppidrett hører ikke sammen. Heller ikke i Brann, skriver Tore Strand.

Det at Lars Arne Nilsen er nysgjerrig på om Brann-spillerne trener nok, er klar og tydelig på at det må testes jevnlig, og at en må spise sunt og passe på vekten – og unngå alkohol i sesongen – er for meg bevis på at Brann har funnet en trener som vet hva toppidrett og fotball på høyt nivå handler om, skriver BT-kommentator Tore Strand.
  • Tore Strand
Publisert: Publisert:
PEDERSEN BLIR VIKTIG: Bergens Tidendes kommentator tror en kvikk og målfarlig Marcus kan bli avgjørende på Stadion søndag.
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Derfor hilser jeg forbudet mot alkohol i sesongen velkommen. Egentlig burde slike tiltak være unødvendig, men så lenge deler av spillergruppen ikke har tatt til seg at det handler om å yte maks hver eneste dag i en lang sesong, så synes jeg det er på sin plass med klare direktiver.

Les også

Brann-spillerne får alkoholforbud under ny trener

Tilstrammingen er for meg et bevis på at Brann er villig til å ta et oppgjør med ukulturen, og at en ønsker å komme inn på toppidrettssporet for fullt. For hva hjelper utallige treninger og tester, hvis det skusles bort i aktiviteter som bryter kroppen ned?

For meg er et det et klart og tydelig signal om at de som vil være med Brann videre, må være klar over at det settes tøffe krav til det å spille i Brann. Slik er det i andre idretter, og hvorfor skal det ikke være slik i fotball? 24-timersutøveren er for lengst et begrep i norsk idrett, og det er ingen som lurer på om Marit Bjørgen eller Petter Northug nyter alkohol i sesongen.

Skal du være blant de beste og leve av ditt yrke, bør du skikke deg deretter.

Eneste farbare vei

Det at Lars Arne Nilsen er nysgjerrig på om Brann-spillerne trener nok, er klar og tydelig på at det må testes jevnlig, og at en må spise sunt og passe på vekten – og unngå alkohol i sesongen – er for meg bevis på at Brann har funnet en trener som vet hva toppidrett og fotball på høyt nivå handler om.

Jeg har ingen tro på at Nilsen vil lansere et skjenkekontroll-team som løper hjem til spillerne for å sjekke hva de gjør. Dette handler ikke om at du dagen etter en kamp for eksempel i et familieselskap tar ett glass vin. Dette er et klart og tydelig signal om at byturer i lystig lag ikke er forenlig med å spille fotball i Brann.

Jeg har vanligvis mer sansen for fornuft enn forbud. I dette tilfellet tror jeg imidlertid det er eneste farbare vei å gå er å være klar og tydelig.

Kork flasken. Ta gjerne ett glass eller to i desember — etter opprykket!

Publisert: