Heidi Weng: - Jeg hater Kollen

Langrennsstjernen er ikke bare begeistret for å gå i Oslo.

Publisert Publisert

Marit Bjørgen er verdens beste skiløper foran Therese Johaug og Heidi Weng.

  • Eirik Bjerklund
  • Pernille Ingebrigtsen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

HOLMENKOLLEN: Heidi Weng mistet andreplassen i verdenscupen til Therese Johaug søndag etter at hun måtte ta til takke med en femteplass under søndagens tremil i fristil i Holmenkollen.

Det gjorde at Enebakk-jenta ble nummer tre sammenlagt i verdenscupen, akkurat slått av Therese Johaug. Weng har ikke helt blitt venn med den tøffe løypa på Oslos tak.

Heidi Weng er ikke glad i Kollen-løypa. Her med Nicole Fessel i rygg under søndagens tremil. Foto: NTB Scanpix/Terje Bendiksby

− Kollen og tremil … Jeg hater Kollen! Jeg klarer ikke å gå fortere her, rett og slett. Det vil seg ikke. Det er ikke slik at jeg blir så veldig stiv, men det går bare ikke fortere, sier Weng og ler.Hun slapp tidlig teten hvor Marit Bjørgen og Therese Johaug åpnet i kjempefart. Den jagende gruppen hun var en del av, tapte bare mer og mer tid.

Les også

Marit Bjørgen: - Jeg er sliten nå, vi får se hva som skjer

Til slutt ble det spurtoppgjør mot blant annet Ragnhild Haga og tremenning Martine Ek Hagen. Den kampen skulle ikke Weng tape. Hun og Ek Hagen har konkurrert mot hverandre gjennom hele oppveksten.

Marit Bjørgen har dominert denne sesongen. 34-åringen har vunnet verdenscupen, sprintcupen og distansecupen. Foto: NTB Scanpix/Terje Bendiksby

− Jeg er sykt fornøyd med femteplass. Det er greit, men jeg liker ikke helt løypa. Den passer ikke meg. Men det er jo veldig moro å gå her, så selv om det er Kollen-løypa, så kunne det gjerne vært VM her hver gang. For det er nordmenn som kan heie, utdyper Weng.

Mistet andreplassen

I forkant av sesongens siste renn hadde 23 år gamle Weng en knapp ledelse på VM-dronning Therese Johaug. Den mistet hun til østerdølen, som endte på andreplass i dagens renn. Marit Bjørgen rykket fra henne på slutten.

− Marit er en maskin. Den dagen jeg blir like maskin som Marit og Therese på treningen, så skal jeg prøve å være med i en 30-kilometer, jeg og. Jeg synes det er hardt å gå en tremil. Jeg har det ikke oppe i hodet – som dem. Jeg bare går der og klarer ikke å gå fortere, skryter Weng om lagvenninnene.

Weng overtok andreplassen så nylig som etter onsdagens sprintrenn i Drammen. Likevel mener Weng at denne plasseringen beviser at hun har tatt steget opp i løpet av sesongen.

Les også

Langrennssjefen hyrer inn eksternt firma i evalueringen

− Men jeg skal innrømme at jeg skal leve lenge på at jeg har ligget som nummer to. Det er ikke bare-bare, og det at jeg har klart å ligge foran Therese i sammendraget, det sier for meg at «nå er jeg god!», hevder hun.

Søndagens femtekvinne ser seg godt fornødy med årets sesong. Selv om VM ble en skuffelse uten individuelle medaljer. Hun fikk likevel med seg en gullmedalje fra stafetten.

− Ser jeg på totalen, så har jeg vært på pallen i halvparten av rennene jeg har stilt opp på. Det er jeg utrolig fornøyd med, og utrolig stolt av, så sesongen kunne egentlig ikke vært bedre, smiler hun etter rennet.

Skal trene så mye som hun makter

Sesongen 2015/15 blir uten mesterskap. De store målene blir Tour de Ski i januar og en nyetablert Canada-tour på slutten av sesongen. I 2017 vil den da 25 år gamle Weng delta i ski-VM i Lahti.

− Neste år, når det ikke skjer noe, skal jeg utfordre meg selv og trene litt for mye. Kanskje litt mer hardt. Jeg føler neste år er en sesong hvor man kan gjøre litt forskjellig, og så er det ikke så farlig om det ikke går veien. Det er året etter, i Lahti, jeg har lyst til å gå fort. Jeg skal trene for det, og det er det eneste jeg tenker på akkurat nå.

Marit Bjørgen fikk hilse på Dronning Sonja og Kong Harald etter tremilsseieren. Foto: NTB Scanpix/Terje Bendiksby

Weng satser på å få mer muskler. Hun modellerer seg selv etter ett år eldre Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg. De vant VM-gull på lagsprinten i vinter.

− Jeg ser at de har fått sterkere kropp. Jeg må trene mer styrke, for jeg er veldig dårlig på det. Jeg er veldig svak i beina, og må gjøre noe for å knekke koden på disse sprintene, sa hun etter sprinten i Drammen.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Stjernene bønnfaller supertrenerne

BT anbefaler

– Jeg har ikke levert godt nok. Da får jeg akseptere dette.

Lars Arne Nilsen er ferdig i Brann. Vi er på Stadion.

LES SAKEN
  1. Heidi Weng
  2. Langrenn