Oilers-bloggen: Sesongsinnspurt og smertefull treningsopplevelse

Ruben Smith opplevde alle keeperes verste mareritt denne uken.

Ruben Smith, keeper og Oilersblogger.
  • Ruben Smith
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det gjenstår nå bare ti kamper i sesongens Get-liga, tre av dem er før landslagspausen.

Vi møter Lørenskog hjemme og Frisk og Sparta borte. Det er tre tøffe kamper mot motstandere som alle har noe å spille for.

Vi går nå inn i den avsluttende delen av sesongen hvor det virkelig begynner å tilspisse seg. Hvem tar seriegullet?

Les også

Landslagskapteinen tiltalt for hodetakling

Hvilke fire lag får hjemmebanefordel? Hvilke lag forsterker troppen inn mot sluttspillet? Alle poeng herfra og ut er livsviktige og alle lag kjemper nå med nebb og klør for å ta poeng.

Vi møter altså Lørenskog hjemme, et lag som i den siste tiden har forsterket troppen sin med blant andre ny målvakt.

Inn har Simon Nielsen kommet, og er så vidt jeg vet den første danske målvakten i norsk topphockey. Lørenskog har vært det laget som har vært den hardeste nøtten for oss å knekke hjemme i DNB-arena.

De har de to siste sesongen klart å tyne ut et par seiere mot oss og jeg tror det er det laget som har plukket flest poeng i DNB-arena i seriespillet. Lørenskog ligger på tredje plass, 8 poeng bak oss før denne kampen som er den siste før vi går inn i den 5. og siste serierunden. Det hadde vært deilig og satt skapet på plass og økt forspranget til 11 før de siste 9 kampene.

Les også

«I går vant vi som et lag. Vi har vinnermentaliteten igjen»

De neste to kampene våre før oppholdet spilles borte. Vi har Frisk borte på torsdagen etterfulgt av Sparta borte på lørdagen. Det innebærer at Oilers drar ut på en liten roadtrip.

Les også

«Jeg har nådd bunnen. Det går på stoltheten løs.»

SAS har endret de siste flyvningene i januar noe som innebærer at vi rett og slett ikke kommer oss hjem etter kamp og må derfor sove over.

For å slippe å reise hjem på fredag, for så å reise ut igjen på lørdag skal vi heller bare busse rundt på Østlandet fra Asker til Sarpsborg og ta et par netter på hotell.

Tommy Kristiansen, som er lokal helt i Sarpsborg, gleder seg veldig til å få vise laget rundt i det han mener er Norges fineste by. Han har også lovet oss at vi skal bo på et av Nordens fineste hotell selv om jeg ikke lar meg imponere før jeg kommer dit.

Mathias Trettenes (midten) kan dukke opp som gjesteskribent i Oilersbloggen.

Mathias Trettenes har vært frempå med litt lobbyvirksomhet for seg selv og flørtet litt med tanken om å få skrive et gjesteinnlegg her i bloggen. Det er derfor ikke umulig at det i neste blogg kommer et reisebrev fra Sarpsborg skrevet av Mathias, så får tiden vise om han er den naturlige arvtageren til Oilersbloggen.

«Får du ikke vondt av å bli truffet av pucken? Jeg forstår ikke at du tør, hvor er det vondest å bli truffet?» Disse spørsmålene får jeg ganske ofte av hockeyinteresserte og nyfrelste supportere.

Svaret er ja, det gjør veldig vondt av og til å bli truffet på feil steder. Man er som regel trygg på at du ikke skal få vondt, men ingen regel uten unntak.

Slik er det å få en puck mot deg i 150 km/t. Vi satte et kamera på hjelmen til Oilers-keeper Ruben Smith. (Video: Aftenbladet/Arkiv)

Ribbein, kragebein, hals, kne og fingrer er det som oftest får gjennomgå når pucken treffer deg i hastigheter opp mot 160 km/t. Men du kan ikke gå rundt å bekymre deg for å bli truffet, fordi da blir du redd for pucken, det får heller bare smelle når det først skjer. Når det er sagt så skal jeg svare på det er vondest å bli truffet, det er i edelsteinene. Det skjedde på trening her om dagen og det var Mathias Trettenes som var synderen og sendte av gårde et skudd som gjorde at jeg mildt sagt tok telling.

Smerten gikk videre langt opp i ryggen og satt i en god halvtime. Det var også noen av gutta på laget som vitset med at det var bra at jeg allerede hadde fått startet familie i tilfelle den muligheten nå ikke eksisterte lenger. Det gikk nok bra, likevel er jeg dum nok til å frivillig stille meg i det målet i påvente av nye skudd som hagler rundt ørene i 160 km/t.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Trettenes får ny sjanse på landslaget

  2. Ovetsjkins skudd knuste kamera da Capitals tapte

  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. Ruben Smith
  4. Stavanger Oilers
BT anbefaler

Mann døde i arbeidsulykke

En mann i 60-årene omkom i Vik i Sogn.

LES SAKEN