Håper IOK-presidenten kan oppklare «feilinformasjon»

Idrettspresident Børre Rognlien sier at IOK-president Thomas Bach kommer til Norge først og fremst på grunn av Ungdoms-OL.

Publisert: Publisert:

Men den norske idrettspresidenten håper også at den mektige presidenten i Den internasjonale olympiske komité kan bidra til å oppklare og tilbakevise en del av den feilinformasjonen Rognlien mener bevisst er blitt plantet i norske medier i forbindelse med OL-søknaden om lekene i 2022. – Thomas Bach skal ha samtaler med svært mange mennesker i den tiden han er i Norge. Han skal møte kongen, politikere fra familie— og kulturkomiteen, kulturministeren, representanter for de fire arbeidstakerorganisasjonene vi har avtale med, samt representanter for fire menneskerettsorganisasjoner, forteller Rognlien til NTB.

Idrettspresidenten og en delegasjon fra Norges Idrettsforbund (NIF) kommer også til å følge IOK-presidenten rundt på et omfattende program i løpet av de to dagene norgesbesøket varer.

Framdrift og program

– Jeg ser fram til å få en del timer sammen med Thomas Bach, for det blir hans første besøk her i landet som IOK-president. Det er først og fremst på grunn av Ungdoms-OL han kommer, og han har med seg den IOK-kommisjonen som har ansvaret for at Ungdoms-OL går etter planen, sier idrettspresidenten.

– Han kommer til å bli orientert om både framdrift for U-OL i 2016 og programmet, og han kommer til å få se at OL-et vårt er mye mer enn bare en idrettskonkurranse. Det omfatter både opplæring og har et stort kulturprogram, forteller Rognlien.

Thomas Bach kommer til Oslo mandag 19. mai, og den første dagen av besøket kommer til å foregå i hovedstaden. Deretter forflytter følget seg til Lillehammer, hvor det blir mye Ungdoms-OL tirsdag. Da skal Bach også møte mange ungdommer med OL-vinnerne Maiken Caspersen Falla og Ingunn Flugstad Østberg i spissen. Ifølge Rognlien er møtet med norske ungdommer noe av det Thomas Bach gleder seg mest til.

Oslo2022

Men IOK-presidenten kommer nok helt sikkert ikke utenom både spørsmål og samtaler om den OL-søknaden Norge har inne for lekene i 2022. – Jeg ser det slik at svært mange kommer til å få mulighet til å stille IOK-presidenten spørsmål, både for oppklaring og diskusjoner, sier Rognlien til NTB.

– I den grad han kan bidra til oppklaring av spørsmål rundt både OL og Den internasjonale olympiske komiteen vil det være positivt, mener idrettspresidenten.

– Det er ikke første gangen vi i norsk idrett møter Thomas Bach. Vi har et veldig godt inntrykk av ham, og vi tror han kan bidra til å få satt ting litt på plass, fremholder Rognlien dagen før Bach kommer til Oslo.

Foreløpig er oppslutningen om en ny OL-søknad og et nytt OL i Norge heller lunken i befolkningen. Meningsmålinger den siste tiden har vist at bare fire av ti er for et nytt norsk OL, og denne negative trenden er det viktig både for Oslo kommune og norsk idrett å få snudd så raskt som mulig. Nå kan IOK-president Thomas Bach kanskje gi litt drahjelp med den jobben. (©NTB)

Publisert: