Brann får bare litt av pengene hvis Haugen selges

Husker du den fem år gamle avtalen?

Softball finansierte Fredrik Haugens overgang fra Løv-Ham til Brann sommeren 2010. Her er den nå 23 år gamle spilleren flankert av Softballs Frode Hellebø (til v.), Marit Voldsæter og Marius Larsen. Foto: Rune Nielsen

  • Mads Bøyum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Midtbanespilleren Fredrik Haugen (23) er et av ikke altfor mange salgsobjekter i Brann. BT har tidligere meldt at eliteserieklubben Aalesund ønsker å sikre seg Haugen.

Inntrykket fra folk tett på sunnmørsklubben, er at interessen stadig er der, men BT får opplyst at det ikke har vært direkte dialog mellom klubbene den siste tiden.

SENTRAL: Fredrik Haugen har spilt så godt som fast på Branns midtbane de siste sesongene. Her jubler han for scoring mot Ranheim tidligere i år. Jakob Orlov stormer til for å gratulere. Foto: Ørjan Deisz.

Dersom Haugen selges i sommer, er det ikke automatikk i at Brann vil sitte igjen med hele overgangssummen.Supporterinvestorene i Softball kjøpte Haugen i sin tid. De skal ha krav på beløpet de investerte, samt en prosentandel av et eventuelt overskudd.

— Vi investerte en sum som vi har rett på å få tilbake. Så kommer en fordeling mellom klubben og Softball. Ifølge avtalen vil det meste gå til oss , sier Softballs Marius Larsen.

Det betyr ikke at de mulige Haugen-inntektene ikke vil komme Brann til gode. Larsen og Softball-gjengen er klare for å bruke dem på nytt.

— Vi har sagt til Brann at vi vil re-investere ut fra klubbens ønsker, sier han.

Branns daglige leder, Vibeke Johannesen, ønsker ikke å gå inn på detaljformuleringene i avtalen mellom klubben og Softball.

— Vi kommenterer ikke innholdet i avtaler, uttaler Johannesen.

SE OGSÅ: Ballspark oppsummerer Brann-vårens topper og flopper

Agenten: - Ingen kommentar

Haugen og resten av Brann-laget avslutter sin fotballferie onsdag, og vender da tilbake til fellestreninger. Haugens agent, Tore Pedersen, er ordknapp om spillerens fremtid.

- Jeg har ikke noen kommentar til det som rører seg rundt Fredrik. Vi forholder oss til at han har kontrakt med Brann , sier Pedersen.

Tidligere har også Aalesund-ledelsen avvist å si noe om interessen for Haugen. Da den ble kjent, snakket midtbanemannen i generelle vendinger til BT.

— Hvis det er interesse rundt meg, er det positivt. Men jeg vil ikke si at jeg er på vei noe sted akkurat nå, sa Haugen.

Han fikk videre spørsmål om kontraktssituasjonen hans gjør at han vurderer andre klubber.

— Det vil jeg ikke si. Jeg har ett år igjen, og akkurat nå konsentrerer jeg meg om å gjøre alt jeg kan for å få Brann opp igjen i eliteserien.

Må ikke investere i lokale

Softball finansierte Branns kjøp av Haugen fra Løv-Ham sommeren for fem år siden. Overgangen skal ha hatt en verdi på cirka 850.000 kroner. Haugen var supporterinvestorenes første signering, noe som fikk stor oppmerksomhet i bergensmediene. Komiker Marit Voldsæter har hele tiden vært sentral i grupperingen. Sist sommer var de med å finansiere overgangen til Eirik Birkelund, fra St. Etienne til Brann.

Et av investorgruppens hoveformål, har vært å sikre at Brann henter lokale spillere.

- Er også deres neste investering nødt å være lokal, Larsen?

— Jeg tror ikke vi alltid skal henge oss opp i det. Vi har ikke lyst å legge føringer for Brann, det er ikke vår oppgave å gjøre de faglige vurderingene. Så lenge en aktuell spiller er ung og noe å satse på, tenker jeg at det er det viktigste. Nå har jo Brann også mange lokale spillere, sier han.

Vibeke Johannesen er fornøyd med at Softball ser for seg å fortsette med Brann-støtten.

— Uansett innholdet i avtalen, er vi veldig glade for Softballs engasjement, og har god dialog med dem. De er glade i Brann og vil engasjere seg også fremover, uttaler hun.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann
  3. Aalesund FK
  4. Fredrik Haugen
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Erdin Demir til belgisk klubb

  2. Branns spisstalent vender hjem

  3. Se video av Branns nye våpen: Bruker drone i treningen

BT anbefaler

Hvis Jofrid ringer, kan du bli bedt om Vipps-logg og bankutskrift

Slik jobber smittesporerne.

LES SAKEN