Mangersnes trekker seg

Fyllingsdalens Tom Mangersnes gir seg i klubbens trenerteam.

Tom Mangersnes (38) har vært lite involvert i FK Fyllingsdalen siden sesongoppkjøringen. - Når situasjonen er som den er, så er det siste klubben fortjener er en trener som egentlig ikke har anledningen til det, sier han.
  • Lars E. Måseide
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

I januar gikk Tom Mangersnes inn i trenerteamet i FK Fyllingsdalen. Nå opplyser han til BT at han ikke fortsetter i klubben som sliter i bunnen av 2. divisjon.

— Jeg har ikke vært med siden 18. mai, og mener dette er et naturlig tidspunkt at det kommer frem. Jeg og klubben har hatt en fortløpende dialog, og funnet ut at det er bedre å enes om denne løsningen her, sier Mangersnes.

- Tjener ikke klubben på

Den tidligere Fyllingen-, Åsane-, Løv-Ham- og Brann-treneren skylder på andre prosjekt som hovedgrunnen til at han nå gir seg.

38-åringen har en halv stilling som analysesjef i Sogndal, i tillegg til engasjement i NFF og TV 2. Tiden etter at han flyttet tilbake til Bergen har ifølge ham selv ikke strukket til.

— Alle hadde de beste intensjoner, men hvis jeg ser at jeg ikke kan levere den kvaliteten jeg vet at man burde, er det bedre å tre til side. Heller det enn et halvgjort arbeid. Det tjener verken klubben eller jeg på, sier han.

Feilslått Dalen-satsing

BT har i den siste tiden fokusert på den feilslåtte satsingen i FK Fyllingsdalen. Mangersnes sier dette ikke påvirket beslutningen om å gi seg.

— Det hadde ikke noe å si for avgjørelsen, og det blir urettferdig å si at Fyllingsdalen hadde noe skyld i det. Jeg skal fremdeles ha dialog med Frank Hellevik og Olafur Örn Bjarnason, om de ønsker det, sier han.

Mangersnes var mellom 2006 til 2011 svært sentral i Løv-Ham, som snuste på opprykk til Tippeligaen. I 2012 slo klubben seg sammen med Fyllingen, men suksessen har så langt uteblitt.

— Jeg hadde tro på at FK Fyllingsdalen skulle ha de tingene Løv-Ham manglet, men et eller annet sted har man ikke helt lykkes. Men alt ligger til rette for at man skal få det til, sier fyllingsdølen, som vil fortsette å bo i Dalen.

Udramatisk skilsmisse

Klubbens daglige leder, Frank Hellevik, presiserer at det ikke ligger noe dramatikk bak skilsmissen.

— Det er en konsekvens av at han har fått så mye på seg i de andre jobbene har hatt. Både Sogndal- og NFF-jobben har blitt større enn først antatt. Vi hadde gode intensjoner, men det viste seg at det ble for mye, sier Hellevik.

Klubben har allerede funnet Mangersnes' erstatter internt. Ny assistenttrener og analyseansvarlig blir Brede Skahjem Tokvam, som også er tilknyttet U16- og U17-landslaget.

— Vi har mistet en god fotballmann i Tom. Han har bidratt veldig bra mens han har vært hos oss. Vi har rokert litt internt, og har en ung og spennende trener i Brede som går inn som assistent og analyseansvarlig. Vi er veldig fornøyd med at vi har klart å få til en løsning internt, sier Hellevik.

Kjemper mot nedrykk

Nå gjenstår det å beholde plassen i 2. divisjon.

— Dette skal ikke ha noe å si for poengfangsten videre. Vi er fullt klar over alvoret, men det er opp til den gruppen som er der nå å beholde plassen, sier klubbens daglige leder.

Fyllingsdalen ligger foreløpig på nedrykksplass i avdeling tre, men har kun ett poeng opp til sikker plass.

Publisert: