Klubben har bestemt seg: Birkelund må forlate Brann

Eirik Birkelund fikk tirsdag beskjeden han fryktet. Han må forlate Brann.

Ferdig: Eirik Birkelund fikk tirsdag beskjeden han fryktet: Det finnes ingen plass til ham i neste års eliteseriestall. Foto: Paul S. Amundsen
  • Anders Pamer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Branns sportslige ledelse innkaller i disse dager samtlige spillere til samtaler, og Eirik Birkelunds samtale ble av det vonde slaget. Han fikk tirsdag beskjeden om at han ikke er ønsket med videre i klubben.

Forlater Brann som klubbens testkonge

— Jeg fikk beskjed om at jeg ikke får fortsette i klubben. De kunne ikke se meg i startelleveren neste sesong, og syntes jeg var for god til å sitte på benken. Derfor tilbyr de meg ikke noen ny kontrakt.

Ønsket å fortsette i Brann

Ifølge Birkelunds agent Henning Berg, ble agenten tidligere i år fortalt at det ikke ville bli en plass for Birkelund i A-stallen dersom Brann rykket opp. Brann ønsket ikke å kommentere den opplysningen. Men tirsdag fikk altså Birkelund meldingen.

Her er BTs avsløring om at Birkelund ikke var i klubbens planer

— Det er deres vurdering. Så blir det opp til meg å finne en vei videre i min karriere.

- Er du skuffet?

— Selvsagt. Det var i Brann jeg ønsket å fortsette karrieren, svarer han.

Birkelund har fått realtivt få sjanser av trener Lars Arne Nilsen og har vært et femtevalg på midtbanen bak Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Haugen, Kristoffer Barmen og Kasper Skaanes. Spilleren har derimot i lengre tid levert best på klubbens fysiske tester, og har levert flere gode kamper for Brann i år. Det var ikke nok.

— Det er ingen bombe. Jeg fikk signalene fra Henning (Berg) tidligere i år og har ikke vært blant de tre midtbanespillerne som har startet jevnlig, sier Birkelund.

- Må se etter andre typer

— En årsak til at det blir sånn, er at vi forsøker å få spillerantallet ned (fra 25 til 22). Så er det sterk konkurranse i hans posisjon og mange med kontrakt som strekker seg lenger. Vi må se etter andre spillertyper, sånn vi ser det, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt.

Soltvedt hentet selv Birkelund til klubben da spilleren var 14. — Det er en vemodig dag, men av og til må vi legge bort følelsene. Disse dagene kommer innimellom, og Eirik har spilt få kamper på ønsket nivå de siste årene, sier Soltvedt.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Fyllingsdalens stoppertalent på vei til eliteserieklubb

  2. Nilsen vil ikke svare på om Brann-spillerne er godt trent

  3. Spanjol hentes til Branns trenerteam

  1. Fotball 1. div
BT anbefaler

«Et knippe gamle helter viste frem det beste og det verste fra 90-tallet på Plenen»

Boomfunk MC’s, Wyclef Jean, Aqua, Vengaboys og E-Type viste frem det beste og det verste fra 90-tallet på Plenen.

LES SAKEN