«Karadas har egenskaper få andre i Brann har»

Når finspillet ikke fungerer, kommer en langt med et lass muskler – og en vinnervilje som smitter.

  • Tore Strand
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Azar Karadas er blitt den store Brann-jokeren. Hans guts avgjorde Stadion-duellen mot Levanger, og hans spill og scoringer gir ham gode kort på hånden når han eventuelt skal forhandle om en ny kontrakt.

Den nåværende går ut etter sesongslutt, og eidaren har en klausul som sier at han må ha startet femten kamper skal han automatisk få en ny en. Det antallet kommer han neppe opp i, men for Brann tror jeg det er nyttig å ha med en kraftkar som Karadas videre – uansett hvilken divisjon Brann spiller i neste år.

Tore Strand, kommentator i BT.

For egenskapene til å kaste seg inn i duellene uten frykt, er det få andre som har i Brann-stallen. Det gløder av Karadas om dagen, og det er ikke første gang han bidrar til å snu en kamp i Branns favør. Med sine egenskaper er han nærmest en perfekt innbytter når spillet til Brann ikke fungerer som det skal. Det gjorde det kun i små perioder mot Levanger, men så lenge en ikke tar vare på sjansene som byr seg, er det lett for at en mister rytme og tro. Det skjedde med Brann, ikke minst fordi tempoet manglet i spillet. Det gikk for tregt i de bakre rekker, og det var få bevegelser forover på banen. I sum ble det en frustrerende Brann-kveld – før Karadas kom inn.

Les også

Azar om kontraktsituasjonen:- Skal ta med meg Rune Soltvedt inn på et mørkt rom

Lars Arne Nilsen tok et fornuftig grep da han la om til en 3-5-2-formasjon, noe som resulterte i mer trøkk i angrep. Ikke minst så fikk Levanger-forsvaret mer å tenke på da Marcus Pedersen fikk hjelp av Karadas, og det var duellspillet til Pedersen som sørget for at Karadas kom fri og banket ballen i mål.

Det var scoringen og de tre poengene som sendte Brann opp i ryggen på tabelltoer Sandnes Ulf, og fem poeng bak Sogndal, som gledet. Det var også positivt å notere den tredje strake Brann-seieren, og den andre kampen på rad der Brann holdt nullen.

AVGJORDE: Her scorer Azar Karadas kampens eneste mål mot Levanger mandag kveld.

Sivert Heltne Nilsen sørget for at pappa får litt hodebry foran lørdagens borteoppgjør mot Sandnes Ulf, da han fikk se det gule kortet. Med de to han fikk for Vålerenga tidligere i sesongen, betyr det karantene i neste kamp.Stopperduoen Vadim Demidov og Bismar Acosta har begge vikariert i midtbanerollen, men jeg tror neppe at Lars Arne Nilsen splitter stopperparet som har spilt bunnsolid i de siste kampene. Derfor bør den jobben gå til allsidige Kristoffer Barmen, en spiller med muskler og løpskraft nok til å fylle rollen. Noe som igjen vil bidra til at Eirik Birkelund får en velfortjent mulighet som indreløper.

Les også

Superinnbytter Karadas reddet Brann

Noen grunn til å endre på så mye annet er det ikke. Erlend Hanstveit ble aldri noen offensiv bidragsyter i går, men han er stødig bakover på banen, og så lenge Brann ikke har hentet en ny back, finnes det ikke andre alternativer på venstrebacken.

Hanstveit er i samme situasjon som Karadas med en lignende kontrakt som utløper etter sesongen. Brann-veteranen bør ha en solid formstigning de neste ukene skal han overbevise Brann-ledelsen om han kan spille en viktig rolle i fortsettelsen.

Til tross for godtaktene i går må Azar Karadas belage seg på å starte på benken mot Sandnes Ulf. Det tror jeg superinnbytteren lever godt med. Det vil ikke overraske om spilleren med det glødende fotballhjertet avgjør flere kamper for Brann.

Publisert: