Se! Der skjøt Prödl. Så du?

<br></br><br></br><p><strong> <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=259603&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#259603">Østerrike-Kroatia 0-1:</a></strong> Vertsnasjonen tapte sin første kamp i EM. Uten at østerrikerne brydde seg nevneverdig.</p>

østerrike Christain Thorkildsen

oleskamerat Christian Thorkildsen

østerrike2 Christian Thorkildsen

kroatiafan2 Christian Thorkildsen

Ole K. Sagbakken I Østerrike

SALZBURG: Jo da, han irriterte seg nok, den lille gutten som med tårer i øynene ble dratt vekk fra den lokkende storskjermen av sin mor en halvtime før kampstart.

Og det blir nok også litt feil å si at de var helt likegyldige alle de øvrige tre-fire tusen som møtte opp foran storskjermen midt i sentrum for å se sitt Østerrike i kveld.

Men etter at det verste hadde lagt seg; Nasjonalsangen var blitt spilt og Kroatias Luka Modric hadde satt ballen i nettet etter et straffespark i det fjerde minuttet, da virket alt å være "tilbake til normalen" i Salzburg.

Å stå midt blant hjemmesupporterne foran storskjerm, med øltelt rundt, i stedet for å være på stadion, var nemlig ventet å bli en høylydt affære. Men med unntak av det lokale bandet som sang "immer wieder Österrreich" (stå på, Østerrike) før kampen, var det stille. Merkelig stille.

92 på rankingen

— Det handler mye om festen. Sportslig har vi ikke de største forventningene. Til det er vi ikke gode nok, innrømmet mannen ved siden av meg, nærmest idet Modric scoret.

Mulig det var en forsvarstale, men østerrikerene er nummer 92 på FIFA-rankingen, og skal være sjanseløse mot Kroatia.

Og det virket østerrikerne foran storskjermen å være inneforstått med. Og nyter i stedet EM så lenge det varer.

For selv om de tidvis styrte kampen på i Wien, ble det for tungt da Kroatia fikk sin tidlige ledelse, og kunne rulle ball.

- Se! Der skjøt Prödl. Så du?, utbrøt den samme mannen nærmest galgenhumorsk da 21-åringen dro til fra godt og vel 30 meter, godt utenfor. Fordi jeg akkurat hadde sagt jeg var fra Norge, og at Rosenborg siklet etter ham i fjor sommer.

— Men han er ingen ytterback. Han må være midt i, sa den samme mannen, som heter Jarvin, og som hadde sine meninger om fotball. Og regnvær. Og supportere. Og om en annen kjenning.

- Roman Kienast? Nei, han er bare med i troppen fordi treneren (Josef Hickersberger) vil ha med tidligere Rapid Wien-spillere. Ikke god nok, er dommen.

Godt Kienast-innhopp

Men Kienast kom inn, og Kienast var han som var nærmest utlikning for østerrikerne, da han headet rett utenfor på overtid. Det etter en periode hvor Østerrike hadde spilte godt. Og Kroatia tilsvarende svakt.

— Jeg ble jo holdt i feltet. Kanskje var det straffe, men jeg var på ballen først, og da er det for så vidt greit, sa HamKam-spilleren selv om muligheten til østerriksk TV rett etter kampen.

— Men etter andreomgang føler jeg vi hadde fortjent et mål, fortsatte han.

- Vel, sa imidlertid min mann Jarvin. - De spilte med hjertet. Da er det greit. Vi har et ungt lag, som skal bli gode om noen år. Dette er for tidlig, sa han, og tuslet hjem. Uten de altfor store anfektelsene.

Mens de svenskene supporterne, som har kamp først på tirsdag¿ De drev med sitt litt i bakgrunnen, og danset jenka.