«Kristoffer Larsen har havnet i en blindgate der det meste gjøres for komplisert»

STRANDSONEN: Sats på det enkle!

Kristoffer Larsen har vært skuffende så langt denne sesongen. Her fra eliteseriekampen mot Sogndal forrige sesong.
  • Tore Strand
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det er mitt lille råd til han som var Branns beste spiller før sesongen startet.

Kristoffer Larsen herjet med Sarpsborg-forsvaret på La Manga, sørget for at Sogndal-forsvaret ble svimmel i treningskamp på Varden, og fremsto som den offensive jokeren.

Syv kamper ut i sesongen har han vært ut og inn av laget, og har ikke scoret et eneste mål. Foruten den nydelige pasningen til Erik Huseklepp i Strømmen-kampen, er en målgivende pasning til Fredrik Haugens 1-0-scoring mot Ranheim hans beskjedne bidrag.

Kommentator Tore Strand.

Hvorfor? Da han var på lån i Hønefoss i forrige sesong, signerte han seks scoringer og ble kåret til årets spiller i klubben. Rune Skarsfjord brukte han mest i en spesialkomponert rolle i skjæringen mellom spiss og kant, og Larsen blomstret.For meg kan det synes som om ambisjonsnivået har vært for høyt, og at Kristoffer Larsen har kommet inn i en blindgate der det meste gjøres for komplisert.

Les også

Larsen om formsvikten: - Det er større forventninger i Bergen

Det er til å forstå, for vi som ser han jevnlig på trening vet at han har en verktøykasse av ypperste slaget. Han har fart, finteteknikk som overgår de fleste, og et skuddbein som hyppig sender ballen i mål så nettaket hever seg.

Talentet er der, og forutsetningene for å bli en spiller som kan prege både OBOS-ligaen og den Brann gjerne vil tilbake til, er der.

Jeg tror han fortsatt kan bli en nøkkelspiller for Brann i år, men kanskje trenger han en restart for å komme på sporet han var på før seriestart.

Da er mitt råd å starte med å gjøre det meste enkelt. Ikke ta den tredje finten, ikke skyt fra umulig hold, og senk skuldrene. Kristoffer Larsen har fart og teknikk nok til å spille gode kamper uten at han alltid trenger å prøve på det spektakulære.

Ikke tenk på at scoringer må komme etter dribleraids eller susere fra tretti mester. Send den enkle, effektive pasningen. Tupp ballen i mål!

Med karantener og skader trenger Brann kvalitetene til Larsen. På Hønefoss er det litt hjemmebane for Askøy-karen. Hvorfor ikke åpne målkontoen i kveld, Kristoffer!

Husk – du trenger ikke servere Larsen Very Special, hver gang!

Vil du høre siste nytt om Brann på vei til jobben? Hør på BT-sportens nye Brann-podcast her:

Publisert: