Stöckl ønsket i Østerrike

Alexander Pointner er på vei ut etter ti år som østerriksk hopptrener. Østerrikes skiforbund har tatt kontakt med Alexander Stöckl, men uten å få napp.

Publisert Publisert
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Hoppsjef Ernst Vettori kan også bli byttet ut etter at Østerrike har hatt en skuffende sesong i hoppbakken.

Stjernehopperen Gregor Schlierenzauer har tidligere etterlyst endringer. Han skal ha Norges suksesstrener Stöckl som en av sine favoritter.

Østerrikes skiforbund har tatt kontakt både med Stöckl og Tysklands sjeftrener Werner Schuster.

– Jeg har fått telefon fra både Harald Haim (hoppkomiteen) og Hans Pum (sportsdirektør), og jeg sa at jeg har kontrakt (med Norge) fram til 2015, sier Stöckl til NTB.

Felder favoritt

Denne sesongen har østerrikeren kunnet glede seg over at Anders Bardal tok sølv i VM skiflyging, bronse i Sotsji-OL og ble firer i verdenscupen sammenlagt. Stöckl beroliger Norges Skiforbund. Han vil fullføre kontrakten minst til etter VM i Falun kommende sesong.

Når landslagstreneren kommer hjem fra ferie, venter samtaler med sportssjef Clas Brede Bråten om en mulig kontraktsforlengelse.

Ifølge Tiroler Tageszeitung seiler den tidligere storhopperen Andreas Felder opp som storfavoritt til å erstatte Pointner, som har trent Østerrikes beste hoppere siden 2004. – Anmodningen er en anerkjennelse for meg, men jeg ønsker å oppfylle kontrakten min, sier Schuster.

Tegn på slitasje

Det ble torsdag kjent at Bardal tar nok en sesong i verdenscupen. Veteranen sto for de norske oppturene i hoppbakken denne sesongen.

Øvrige hoppere manglet stabiliteten, men så har da Stöckl varslet endringer på treningsbiten. I sommer venter langt mer teknisk trening enn hittil. Den fysiske kapasiteten er på plass, men det handler om å overføre fysikken til det tekniske på hoppet.

– Hvis du jobber med noen i veldig lang tid, kan det bli visse tegn på slitasje. Disse poengene blir brakt inn i diskusjonene, sier sportsdirektør Hans Pum til avisen i Tirol.

Denne uken blir Pointners skjebne avgjort av Østerrikes skiforbund. Alt tyder på endringer, men uten at de klarer å lokke Stöckl hjem igjen.

– Uansett hvordan det går, vil vi godta løsningen, sier Schlierenzauers manager Markus Prock.

(©NTB)

Publisert