Lacazette reddet Arsenal: Scoret fire minutter på overtid

(Arsenal – Crystal Palace 2–2) Martin Ødegaard gikk ut, Alexandre Lacazette kom inn – og reddet ett poeng for Arsenal på overtid av overtiden.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Vi berget ett poeng. Vi ville vinne. Det er noe vi må jobbe med, for å komme tilbake på toppen, sier Arsenal-helt Lacazette på TV 2s sending etter kampen.

Arsenal er på desperat poengjakt, og Pierre-Emerick Aubameyang sendte hjemmelaget i ledelsen etter bare åtte minutter. Det startet med en corner fra Martin Ødegaard, Pepe spilte vegg og skjøt, Vicente Guaita reddet, men ga retur. På bakerste stolpe sto Aubameyang klar og satte ballen pent i mål med venstrefoten.

Men det lugger og butter imot for Arsenal.

Snudde kampen

Og Crystal Palace var gode mandag kveld. De jaget ballen og jaget et mål, og fem minutter ut i 2. omgang fikk Christian Benteke betalt for solid jobb.

Da Thomas Partey mistet ballen i en duell, så sto Benteke klar. Lærkula kom hans vei, lekende lett gikk han mot mål, satte en dragning, skjøt langs bakken fra distanse. Ballen gikk helt i hjørnet til venstre for Aaron Ramsdale og i mål.

Les også

Ødegaards Arsenal ydmyket rivalen: – Revet i filler

Og knappe 20 minutter senere hadde gjestene snudd kampen i London-derbyet. Odsonne Édouard banket ballen via tverrliggeren i mål, etter at Simba Lokonga mistet ballen på egen halvdel.

Crystal Palace-manager Patrick Vieira (45) var bare sekunder fra å ta tre poeng mot sin gamle klubb. Han fikk aldri oppleve Emirates som hjemmebane, men på gamle Highbury vant han tre seriegull og fire FA-cup-titler med Arsenal fra 1996 til 2005. Han er en av de aller største Arsenal-heltene og denne kvelden var han på vei mot en av sine største skalper som manager.

Men etter 94 minutter og 25 sekunder sank den store franskmannen skuffet sammen på sidelinjen, da landsmannen Alexandre Lacazette ødela det som så ut som en festkveld og rappet to poeng fra Crystal Palace.

SCORET: Odsonne Édouard scoret etter 73 minutter.
Les også

Må bekjempe lang rekke med nederlag: – Vi må gjøre noe annerledes

Slo tilbake

Martin Ødegaard ble byttet ut etter halvspilt 2. omgang.

TV 2-ekspert Erik Huseklepp mener Ødegaard må heve seg fra det trygge, for å lykkes mer.

– Han må tørre og spille de vanskelige pasningene, for han kan jo det. Men da må han våge og feile, sier Huseklepp på sending.

Inn kom Alexandre Lacazette. Han kom på banen med enorme mengder energi og vilje, som umiddelbart smittet over på publikum. Støynivået på Emirates steg betraktelig. Og etter fire minutter på banen, i det 72. minutt, siktet og styrte franskmannen nesten ballen mål for hjemmelaget.

Men han gjorde det mer spektakulært enn det. Da håpet nesten var ute, etter 94 minutter fikk han betalt, han scoret til ellevill jubel og sørget for poengdeling.

PS! Arsenal har ikke slått Crystal Palace på eget gress siden 4-1-seieren i 2018, siden den gang har lagene møttes tre ganger på Emirates. Tre ganger har det endt uavgjort, mens Crystal Palace vant 3-2 i 2019.

TUNGT: Martin Ødegaard i prat med trener Mikel Arteta under kampen mandag.
Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal20162245172850
2Manchester City20143353203345
3Manchester United2113353426842
4Newcastle United211010134122240
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk