Knuste verdenslaget i Laver Cup: Smakte ikke på champagnen

Han sprettet champagnen sammen med Björn Borg og resten av Europa-laget i Boston. Men Casper Ruud (22) smakte ikke på de edle dråpene. Kommende uke fortsetter han på motsatt side av USA.

STOR TRIUMF: Casper Ruud med kaptein Björn Borg og den store pokalen i Laver Cup.
  • Jostein Overvik, VG
Publisert Publisert

Han åpner mot Andy Murray eller Kei Nishikori på hard courten i San Diego i turneringen som sendes på VG+.

Casper Ruud og Europa hadde ingen problemer med å vinne Laver Cup. Det sammensatte verdenslaget tapte til slutt 14–1 for Europa-laget uten Novak Djokovic og Rafael Nadal. Andrej Rubljov og Alexander Zverev vant den avgjørende doublekampen mot Reilly Opelka Dennis Shapalov søndag.

For Ruud så ble det med åpningskampen fredag. Der slo han Opelka i to strake sett i turneringen han tidligere bare har sett på tv.

– Jeg har heiet fra sofaen. Nå er man her selv. Det er en utrolig opplevelse i et år hvor mye har skjedd så er dette noe av det aller, aller største, sier Casper Ruud til VG etter storspill i TD Garden fredag.

FEIRING: Casper Ruud (til høyre) under champagnefeiringen sammen med (fra venstre) Stefanos Tsitsipas, Feliciano Lopez, Alexander Zverev og Björn Borg (skjult).

Ettersom Laver Cup allerede ble avgjort etter den første kampen søndag ble det etterpå spilt en oppvisningskamp i TD Garden. Casper Ruud spilte sammen med US Open-vinner Daniil Medvedev. De møtte kanadieren Felix Auger-Aliassime og Diego Schwartzman fra Argentina. Begge deltar også i California den kommende uken.

Ruud koste seg tydelig med verdenstoeren i den showpregede kampen. Diego Schwartzman viste hvorfor han er oppkalt etter Diego Maradona med å holde trikseshow med tennisballen i Casper Ruuds servegame. Ellevill jubel brøt løs blant publikum. Rett etterpå brøt verdenslaget nordmannens serve og vant første sett 6–3.

Til slutt fikk verdenslaget en trøsteseier. Auger-Aliassime og Schwartzman vant også andre sett 6–3 over russeren og nordmannen.

Etter ATP 250-turneringen San Diego skal Casper Ruud etter planen spille en turnering i Bulgaria og to i Asia. Han er for øyeblikket nummer 10 på verdensrankingen. Laver Cup påvirker ikke den.

Målet er å komme inn blant de åtte som får spille ATP-finalen i Torino midt i november.

Publisert
  1. Tennis
  2. Casper Ruud
BT anbefaler

Robert åpner luken ved Ole Bulls plass. Fem meter under bakken venter Bergens undergrunn.

Bli med ned i Bergens undergrunn:

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Denne uken satte sykehusene i Bergen koronarekord. Men én gruppe er ikke å finne blant pasientene.

  2. Han tek over leiinga i Bergen Høgre

  3. Ny virusvariant påvist i Storbritannia

  4. – Halve klassen sitter og nyser. Slik kan vi ikke ha det.

  5. Kvalikplassen glapp for bergenserne

  6. Storsatsing på Knausgård-roman om Bergen: – Fantastisk