Krüger har tatt OL-grep: – Ønsker å være mer på hugget

LAVAZÈ (VG) Langrennsløper Simen Hegstad Krüger (28) gjorde endringer på treningsopplegget i forkant av OL-sesongen etter en vekker sist sesong.

GODE MINNER: Simen Hegstad Krüger tok OL-gull på 30 kilometer med skibytte og stafett i Pyeongchang i 2018. Han sikret også sølv på 15 kilometer.
  • Herman Folvik, VG
Publisert Publisert

– Jeg har trent litt mer enn tidligere på sommeren i år og skal fortsette med det litt til, så vil jeg slippe litt mer opp i forkant av vinteren, før vi skal begynne å gå skirenn, sa Krüger til VG i forbindelse med høydesamlingen i Italia i september.

OL-uttaket blir svært tøft den kommende vinteren. Kun åtte løpere – to færre enn i 2018 – får OL-plass, og landslagsledelsen har varslet at de vil ha et klart bilde av troppen før julen ringes inn. Det betyr at løperne må vise seg frem svært tidlig i sesongen.

Les også

Bolsjunov-trøbbel fortsetter: – Måtte opereres

Derfor har Krüger planlagt å roe ned treningen nærmere sesongstart på Beitostølen 19. november.

– Da er jeg sikker på at jeg har overskudd når det kommer så mange viktige skirenn. I år har man ikke like god tid på å gå seg i form. Jeg ønsker å være mer på hugget fra start, sier Lyn-løperen.

Krüger fikk seg en liten vekker sist sesong. Han var Krüger ikke fornøyd med egne resultater i åpningshelgene på Beitostølen, i Ruka og på Lillehammer.

Men etter nyttår fant 28-åringen storformen og han dro hjem fra Oberstdorf med to individuelle sølv og en bronse.

– Det blir av helt avgjørende betydning å være i god form fra start. Det er for sent å komme i form i februar med tanke på å få gå OL. Generelt er Krüger en som er god i mesterskap og flink til å prikke inn formen til de riktige løpene, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Simen Hegstad Krüger har tidligere innrømmet at han var frustrert og pønsket mye etter de svake resultatene innledningsvis sist vinter. Løsningen ble å ta det med ro på hytta.

– Jeg tror det viste seg at det ikke var noe stort problem, men det handlet nok om ganske små ting, nærmest tilfeldigheter. Det var nok litt selvforsterkende at jeg begynte å lete etter hva som var feil, men jeg har reflektert rundt det uten at jeg skal endre for mye, sier Krüger.

IKONISK: Simen Hegstad Krügers gulløp i Pyeongchang ble omtalt som et mirakel på snø. I starten fikk han store problemer.

Han drar til OL som tittelforsvarer på 30 kilometer med skibytte, etter det NRK-kommentator Jann Post kalte et mirakel på snø. Krüger falt ut fra start, brakk staven og havnet bakerst. Men endte med å ta et overlegent gull etter en monsteravslutning.

Bjørn har store forventninger til Krüger før OL i Beijing, og peker på en spesiell grunn til det: OL går i høyde, rundt 1700–1800 meter over havet – og der har Krüger vist styrke.

– Han har en trygghet der sammenlignet med mange andre løpere, mener Bjørn.

– Jeg føler høyden vi skal gå på er en styrke for meg, sier Krüger.

Publisert
  1. Vintersport
  2. Langrenn
  3. Simen Hegstad Krüger
BT anbefaler

McDonald’s og Burger King får konkurranse. Nå blir det burgerkrig i Åsane.

Ny burgerrestaurant åpner i lokale like ved McDonald’s.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Ett av bybane-kravene kan bli vanskelig å oppfylle

  2. 268 nye smittede i Bergen. – Ingen sikre holdepunkter for at noen av smittetilfellene er forårsaket av omikron.

  3. Mette Hammersland var på joggetur. Så kjente hun et hardt grep.

  4. – At en av Norges mest suksessrike popstjerner ikke engang kunne kostet på seg noen dombjeller, er uforståelig

  5. Svart røyk fra konteiner med sparkesykkel-batterier

  6. Kvinne påkjørt ved Førde torg