Landslagssjefen: - Fannemel vet hva som kreves av ham

Alexander Stöckl mener Anders Fannemel har økt sin kompetanse, blitt mer sjølstendig og vet hva som kreves av ham.

Publisert:

FORBLIR I TOPPEN: Landslagstrener Alexander Stöckl i samtale med Anders Fannemel etter 2. plassen i Lysgårdsbakken i Lillehammer nylig. - Målet for Anders må være å beholde den gule lederterøya i verdenscupen ut sesongen, sier østerrikeren. Foto: EINAR FANNEMEL

Det er forklaringen landslagssjefen gir på hvorfor Anders Fannemel for tida framstår som verdens beste skihopper.

I dag er det kvalifisering foran en ny runde i verdenscupen, denne gangen i sveitsiske Engelberg. Anders Fannemel stiller i gul ledertrøye ettersom han leder sammenlagt i verdenscupen. Fannemel står med 430 poeng, bak følger tyske Sverin Freund med 361 poeng.

Fannemel er kvalifisert for morgendagens og søndagens individuelle renn i Engelberg (bakkestørrelse 137 meter).

— Anders er blitt veldig stabil på høyt nivå, hva er årsaken, Stöckl?

— Han har jobbet meget bra gjennom hele sommeren og høsten, og økt sin fysiske kapasitet. Han har lært mye om sin egen kropp og er optimalt forberedt, sier landslagssjefen.

- Fannemel er i gul ledertrøye i verdenscupen, kan han beholde trøya sesongen ut?

— Det må være målet. Jeg tror ikke han mister formen med det første. Han er en konkurransetype og veldig fokusert.

Ta utfordringene

- Kan han bli enda bedre?

— Ja, alle kan bli bedre. Det gjelder hele tiden å ta nye utfordringer. Anders har fantastiske basisferdigheter og er blitt veldig sterk rent mentalt, skryter Stöckl.

Landslagstreneren er enig i at Fannemel må tåle å være blant toppfavorittene til å vinne den tyskøsterrikske hoppuka. Som alltid er prestisjetung. Den begynner med renn i tyske Oberstdorf 4. juledag. Der stiller Norge med sju hoppere og Stöckl kan bekrefte at Fannemel, Anders Bardal og Rune Velta er sikre. Dit kommer også unggutten Johann Forfang ettersom han har hoppet inn en ekstraplass til Norge gjennom Continental Cup.

— Forfang får plassen ettersom vi har tradisjon for at hopperen som skaffer plassen får den, sier Stöckl.

Om de tre ledige plassene kjemper Phillip Sjøen, Daniel André Tande, Anders Jacobsen, Andreas Stjernen og Tom Hilde.

— Det endelige laget til Hoppuka tar vi ut etter Engelberg og norgescupen i Vikersund, bekrefter Stöckl overfor Sunnmørsposten.

Trygg

Anders Fannemel er sjøl trygg på at han vil prestere godt framover.

— Jeg håper sjølsagt ikke å falle tilbake nå etter den gode starten på sesongen. Bakken i Engelberg liker jeg veldig godt, den passer en «flyver» som meg, sier honndølen.

Fannemel er nemlig ekstremt flink til å bevare farta ut fra hoppkanten i sjølve svevet. Onsdag trente han i K90-bakken i Lillehammer på formiddagen, samt ei fysisk økt på ettermiddagstid. I går var det reisedag for de norske hopperne, mens det er kvalifisering på dagtid i Engelberg ettersom dette ikke er en flombelyst bakke.

- Du tjener gode penger Anders, får du økonomisk rådgivning fra skiforbundet?

— Det er mulig jeg kan få råd, men jeg har et solid lån på leiligheten jeg eier i Lillehammer. Og vil sette av penger også til senere, sier den sindige honndølen.

Med åtte topp seks-plasseringer i verdenscupen, derav en 1. plass, to 2. plasser og en 3. plass, har Fannemel hoppet inn 47.200 sveitserfranc. Ettersom den norske krona er svekket, har dette økt Fannemels prispenger til 371.778 kroner så langt i verdenscupen.

Det kan ende opp med et tett på sjusifret beløp når sesongen rundes av hvis 23-åringen makter å holde seg i verdenstoppen utover vinteren.

Publisert: