Hva skjedde egentlig med Jonas Grønner?

Jeg har hele tiden trodd han skulle bli en kanonspiller, men jeg må innrømme at jeg nå vakler i troen, skriver Doddo.

USTABIL: Mot Fredrikstad får Jonas Grønner, til høyre, trolig muligheten igjen. Får vi det stopperspillet som vi vet han er kapabel til, eller blir han på ny dirkete involvert i et baklengsmål, spør Doddo.
  • Doddo
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Jonas Grønner, der har vi en mann jeg har hatt stor tro på. Gode holdninger, lederegenskaper og langpasninger av utsøkt kvalitet. Jeg har ikke vært alene om å se potensialet i den unge herren. Rikard Norling ga han i fjor mye tillit, og på Norges U21-landslag har han vært en sentral mann.

Selv om han har hatt noen svake kamper, og selv om han med negativt fortegn har vært involvert i avgjørende situasjoner, har jeg sett for meg Grønner som en kaptein og bærebjelke i Brann de kommende årene.

Les også

Brann-sjefen: - Han er kanskje den sterkeste vi har

I fjor var han en del av et helt lag som ikke fungerte. De store personlige feilene var han ikke alene om. Det var knapt en spiller på Branns lag som ikke serverte motstandernes spisser sjanser på sølvfat. Derfor så jeg på tabbene hans som en konsekvens av å tilhøre et lag blottet for selvtillit og flyt.

I år forventet jeg at barnesykdommene skulle være ryddet unna. Men fortsatt er han involvert i situasjoner som preger kampene. Han gjør utilgivelig feil i forsvaret, lager straffespark og han pådrar seg unødvendige kort. Det er ikke det at skjer så ofte.

Stort sett spiller han bra, men som midtstopper kan man ikke tillate seg å gjøre en eneste stor feil, da kommer som regel baklengsmålet med en gang.

Ikke uventet ble han plassert på benken da Nilsen kunne bruke både Acosta og Demidov som midtstoppere, og der på benken ble naturlig nok den ambisiøse spilleren – som Haugesund jaktet på i vinter – utålmodig.

Les også

Huseklepp: - Jeg var skjelven

Mot Åsane fikk han endelig muligheten, men som vi husker endte heller ikke det bra. Det var ikke bare det at Brann slapp inn to mål på dødballer, men langt verre for Joans Grønners del var det at han ble utvist etter en stygg og unødvendig takling. Da han skulle ta ansvaret som kaptein og stå frem som Brann kommende forsvarsklippe, ble han het, hissig og sur.

I går skjedde det igjen. Norges 21-landslag tapte mot England. Etter en straffescoring, og gjett hvem som forårsaket straffen? Nettopp, ja.

– Det var en unødvendig straffe. Man trenger ikke være så heit i den situasjonen, sa Nils Johan Semb til TV2 i pausen.

Lars Arne Nilsen er klar over hva Grønnern sliter med, uten at det plager han nevneverdig, for som han sier:

— Det er bedre å ha en tiger du må temme, enn en pusekatt du må få til å bli aggressiv.

Og legger til:

— Jonas kommer til å bli en kanonspiller for Brann.

Ja, det har jeg ment hele tiden. Men jeg må innrømme at jeg vakler i troen. Mot Fredrikstad får han etter all sannsynlighet sjansen fra start.

Får vi det stopperspillet som vi vet han er kapabel til, eller blir han på ny dirkete involvert i et baklengsmål?

Hva tror du?

Publisert: