Åsane-spiller bruker Demidov som mentor

Brann-utlånte Fredrik Pallesen Knudsen lærer tjuvtriks av sin eldre stoppekollega i Brann.

LÆREGUTT: Fredrik Pallesen Knudsen (19) har hatt en suksessfull utlånssesong så langt i Åsane. Foto: Ørjan Deisz

  • Lars Eivind Måseide
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

29 år gamle Vadim Demidov har en lang spillerkarriere bak seg fra klubber som Real Sociedad i Spania, Eintracht Frankfurt i Tyskland og russiske Anzhi.

Brann-stopperen har naturlig nok også spilt med og mot spillere på et svært høyt nivå.

Og de erfaringene ønsker Brann-utlånte Fredrik Pallesen Knudsen (19) å ta til seg.

— Demidov har spilt på et høyt nivå som jeg også ønsker å nå, og det er derfor helt naturlig for meg å bruke han som en slags mentor, sier spilleren som denne sesongen er utlånt til naboklubben Åsane.

Lærer tjuvtriks fra Demidov

Knudsen prater med stopperkollegaen jevnlig, og mener erfaringene han har fra sin spillerkarriere kan bidra til hans egen utvikling.

— Det er viktig å lære av de eldre spillerne. Jeg har kommet opp som en ung og egentlig uerfaren spiller. Spillere som Demidov, Karadas og Huseklepp for eksempel har lært mye på veien som jeg kan ta lærdom av.

- Hva har Demidov lært deg?

— Jeg spør han ofte om fotballfaglige spørsmål, og så har han lært meg en del tjuvtriks på hvordan man skal håndtere kraftige eller hurtige spisser, sier Knudsen.

- Alt ligger til rette for han

Og Demidov trives i rollen som læremester.

MENTOR: Branns rutinerte forsvarssjef, Vadim Demidov. Foto: Zack Wittman

— Når han spør svarer jeg alltid, og så gir jeg han tilbakemelding om jeg ser noe han kan forbedre seg på. Det handler om å suge til seg kunnskap fra dem man ser er bedre enn seg og er mer rutinerte. Jeg føler han har valgt riktig mann å spørre om råd, sier 29-åringen med et smil.Demidov vurderer i disse dager sin fotballfremtid, i og med at kontrakten hans med Brann går ut etter denne sesongen.

Men han er ikke bekymret for Brann om han skulle forlate klubben.

— Fredrik er lærevillig, ser på sine egne mangler og er villig til å utvikle seg. Alt ligger til rette i Brann for både han og Jonas Grønner. Jeg gikk en lengre vei i mindre klubber da jeg var på deres alder, mens de har spilletid i eliteserien allerede, så de kan nå langt, sier Demidov.

Les også

Åsane senket på dødball

Roses av Åsane-treneren

Åsane-trener Kjetil Knutsen ser den unge stopperen på nært hold hver eneste dag. Han har store forventninger til 19-åringen fra Bergen.

— Styrken hans er at han er et mentalt talent. Han er en som alltid leverer på kamp og trening. Han er på rett vei til å levere opp mot sitt beste, mener Knutsen om Knudsen.

- Hvor god kan han bli?

— Det er opp til han selv egentlig. Han vet hvor han skal, og de som vet det kommer ofte dit. Han er villig til å gjøre mye for å nå de målene. Så er det selvsagt flere ting han må bli bedre på, sier treneren.

I hjertet av forsvaret

Pallesen Knudsen har sammen med stoppermakker i Åsane, Eirik Wollen Steen, vært ryggmargen i et lag som har imponert i 1. divisjon. Kun to lag har sluppet inn færre enn laget fra Myrdal.

Åsane-treneren er godt fornøyd med leiesoldatens bidrag.

— Vi kjente han godt og var veldig trygg på at han ville levere for oss. Jeg syns han har tatt store steg i Åsane. Han er veldig lærevillig, interessert i tilbakemelding og tar til seg den tilbakemeldingen, sier Knutsen, som ikke var bekymret for stopperens unge alder.

Mentoren kan avgjøre fremtiden

Det er liten tvil om at Åsane er et springbrett videre for Pallesen Knudsen, som har kontrakt med Brann ut 2017. Om det blir Brann-retur til neste sesong kan avhenge av hva læremester Demidov velger å gjøre.

— Jeg har en kontrakt med Brann, og det vil være naturlig å tenke på Brann da, men det kommer helt an på hva som skjer med for eksempel Demidov. Om jeg ikke blir satset på kan det bli aktuelt å bytte klubb, men for øyeblikket har jeg fullt fokus på Åsane, sier han.

Et scenario er at han tar over rollen Jonas Grønner (22) har i dagens tropp – som utfordrer og backup. Det mener Knudsen kan passe han godt.

— Det er fristende. Jeg vet at jeg er god nok til å konkurrere med dem som er der, og jeg er egentlig best som utfordrer, mener han.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann
  3. Vadim Demidov
  4. Åsane Fotball
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Peter Aase ferdig i Åsane

  2. Åsane-keeperens sprø straffestatistikk

BT anbefaler

Kommunen har én klar oppfordring etter festhelgen

Hvis du vet at du har vært for tett på andre på 17. mai, har Bergen kommune en bønn til deg.

LES SAKEN