Wales-sjefen advarer: - Ligg unna Bale, Kypros

Wales kan nå sitt første mesterskap på 58 år. Men manageren frykter for angrep på superstjernen Gareth Bale.

Gareth Bale er i ferd med å skyte Wales til EM.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Wales er to seirer unna å kvalifisere seg til neste sommers EM-sluttspill i Frankrike. Chris Coleman sitt lag topper gruppe B med 14 poeng, tre foran Belgia på 2. plass. De to lagene styrer mot EM-sluttspillet.

Waliserne tok en sterk seier over Belgia i juni. Matchvinner i 1-0-seieren: Gareth Bale, så klart. Nå møter laget Kypros borte torsdag og Israel hjemme i Cardiff på søndag. Med seier i de to kampene kan walisiske fotballfans bestille tur til Frankrike.

Les også

Disse to herjet i Real Madrids storseier

Fem gule etter Bale-angrep

Men Coleman husker godt de fem gule kortene Kypros pådro seg da de tapte 1-2 i Cardiff i oktober i fjor. Alle i et forsøk på å stoppe Real Madrid-stjernen Gareth Bale. Nå advarer Coleman mot angrep på sin beste og viktigste spiller.

— Vi ber ikke om spesialbehandling, vi ønsker å bli behandlet som alle andre. Men de ga ham (Bale, red.anm.) litt i forrige oppgjør, og de kommer til å gjøre det de kan for å få et resultat nå. Men Gareth er stor gutt, og han vet hvordan han skal komme seg unna taklinger. Men han kan ikke få med seg alt som kommer, og hvis han får en smell forventer jeg at dommeren, enten det er på Kypros eller i Cardiff, håndterer det,sier Coleman til Sky Sports.

Sammenlignes med Ronaldo

Wales har virkelig fått sving på sakene. I den pågående kvaliken er de ubeseiret. Bale er walisernes toppscorer med fem mål.

Coleman sammenligner Bales betydning for Wales som lagkompisen i Real Madrid, Cristiano Ronaldo, sin betydning for Portugal. Han mener også Bales innstilling og innsats for landet sitt er det samme som hos Ronaldo.

— Når du ser Ronaldo spille for Portugal, og hva det betyr for ham, det er det samme med Bale. Du ser forventningene i ansiktet hans når han kommer på samling. Det er positivt. Spesielt når du tenker på at før så kunne spillere la være å spille kampene fordi det ikke betydde nok for dem. Det kan du ikke si om Bale, sier Coleman.

Publisert: